Mergi direct la conținut »
Un băiețel român este noul primar junior al unei localități din Italia. Robert are doar 12 ani
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un băiețel român este noul primar junior al unei localități din Italia. Robert are doar 12 ani

Un băiețel român este noul primar junior al unei localități din Italia. Robert are doar 12 ani

Robert Plăcintă, un băiețel român, este noul primar junior al localității Troina din Sicilia. Deși are doar 12 ani, copilul a apreciat decizia colegilor săi care au dat dovadă că „ignoră prejudecățile care nu pot face decât rău”.

De Răzvan Mihalașcu,

Robert se află împreună cu familia sa de opt ani în Italia. Băiatul este elev la școala gimnazială, iar recent a devenit primar junior al localității Troina, în urma votului celor 16 consilieri juniori ai Primăriei, relatează publicația Giornale di Sicilia, citată de Rotalianul.

Puștiul a fost ales, marți, în urma unei ședințe convocate de președintele consiliului, Gaetano Monastra, în cadrul proiectului de participare activă a tinerilor în viața publică a comunității.

Cei 16 consilieri juniori au decis că cel mai potrivit să reprezinte și să apere drepturile copiilor din localitatea italiană este Robert Plăcintă, un băiețel originar din România.

„Mulțumesc consilierilor, profesorilor mei și tuturor pentru sprijinul pe care mi l-au acordat în ciuda naționalității mele diferite (…) Sunt de naționalitate română, iar faptul că am fost ales de colegii mei arată cât de inteligenți sunt aceștia și că ignoră prejudecățile care nu pot face decât rău”, a spus Robert, conform sursei citate.

Primarul localității Troina, Fabio Venezia, a apreciat decizia copiilor de a vota un român.

„În această după amiază am scris o frumoasă pagină într-un moment al istoriei noastre în care vântul intoleranței suflă din ce în ce mai tare. Alegerea făcută de copii reprezintă un mesaj minunat, este rezultatul educației școlare primite și al valorilor transmise în cadrul familiilor. Sper ca din această experiență să se poată naște viitorul primar al localității noastre.”

În martie, Mihaela Trandafir, o fetiță originară din Brăila, a devenit campioana Italiei la haltere, după ce a obținut trei medalii de aur. De asemenea, anul trecut, Daria Alexandra Matei, o tânără născută în România, a devenit campioana Italiei la patinaj artistic pe role, un sport destul de nou, dar care câștigă tot mai mult teren în Europa.

sursă foto: Giornale di Sicilia


Citește și:

Cum le-au dat judecătorii cu dosarul în cap procurorilor DIICOT și șefului PSD al Radio România după ce aceștia folosiseră „handicapul mental sever” al fetei unui redactor muzical pentru ca angajata să recunoască o pedeapsă nemeritată!


 

Close
Închide
  Close