De Mihai Niculescu,

Un bărbat din Buzău a sunat la 112 să anunțe că a avut o conversație cu un operator al unei firme de telefonie mobilă care nu a vrut să-i rezilieze contractul. A sunat la 112 spunând că este o urgență.

Un tânăr de 21 de ani, a sunat la 112 și sesizat că soţia sa, în vârstă de 19 ani, a fost răpită de pe stradă, din dreptul locuinţei şi a fost forţată să se urce într-un autoturism. 60 de polițiști și 30 de mașini au fost folosite pentru căutarea tinerei, relatează Mediafax.

„Autoturismul invocat de apelant a fost dat în atenţie inclusiv la nivel naţional. La scurt timp, tânăra în legătură cu care s-a sesizat răpirea a fost găsită, aceasta infirmând totodată cele sesizate de soţul său. Bărbatul de 21 de ani a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgență”, arată Poliția Buzău.

Un alt bărbat a sunat la 112 și a anunțat că este sechestrat. Era acasă însă și a spus că a apelat numărul unic de urgenţă doar pentru a cronometra în cât timp este găsit.

„De la începutul anului până în prezent la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost înregistrate peste 380 de apeluri nefondate, urmare cărora s-au aplicat 304 sancţiuni, cu precizarea că numărul acestor sesizări s-a mărit în ultimele luni. În acest context subliniem că problema apelurilor false la 112 nu este numai una instituțională, ci a tuturor celor care au, la un moment dat, nevoie de ajutor”, au transmis reprezentanții Poliției Buzău.

Pentru apelurile abuzive la 112, amenda este între 500 și 1.000 de lei.

Citeşte şi:

O femeie, polițist local, este cercetată disciplinar după ce a sechestrat într-o gheretă doi copii de 8 și 9 ani

Un bărbat a fost găsit spânzurat sub podul de la Berca

Un căruțaș din Buzău a murit aseară, după ce o mașină a lovit atelajul nesemnalizat în care se afla. Alte două persoane au fost rănite

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă
HOROSCOP
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă