Mergi direct la conținut »
Un bărbat acuzat de omor, trimis de judecători să-şi petreacă Revelionul acasă
Ştiri Libertatea > Ştiri > Un bărbat acuzat de omor, trimis de judecători să-şi petreacă Revelionul acasă

Un bărbat acuzat de omor, trimis de judecători să-şi petreacă Revelionul acasă

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Botoşani a trimis zilele trecute acasă un bărbat care e judecat pentru tâlhărie calificată, omor, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Este a doua oară când magistraţii decid că Vasile Gologan poate părăsi arestul. Judecătorii au dat o soluţie similară şi în septembrie, dar Curtea de Apel Suceava a menţinut atunci măsura arestului preventiv, scrie Botoșăneanul.ro.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 22/23 august 2017, pe o stradă din Botoşani, Vasile Gologan (44 de ani) l-a lovit intenţionat cu maşina pe Iulian B., omorându-l.

Cei doi bărbaţi se întâlniseră la un priveghi, iar aici au început să se certe. Când Iulian B. a plecat, Vasile Gologan a ieşit din curte, a oprit o maşină care trecea pe stradă, l-a dat jos pe şofer, a urcat la volan şi s-a dus glonţ cu maşina spre Iulian B., izbindu-l în plin. Victima a decedat din cauza leziunilor suferite.

Ulterior, Gologan a încercat să fugă de la locul faptei, refuzând să oprească la semnalele poliţiei, până când a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, iar una dintre roţile maşinii s-a izbit într-o bordură. În urma analizei toxicologice s-a constatat că bărbatul avea o alcoolemie în sânge de 1,10 gram/litru.

Instanţa a decis ieri înlocuirea măsurii arestării preventive a lui Gologan cu cea a arestului la domiciliu. Procurorii au făcut contestaţie, iar Curtea de Apel Suceava va lua o decizie după data de 3 ianuarie 2019.

Vasile Gologan ar putea fi eliberat doar dacă decizia Tribunalului va rămâne definitivă.

 

 

 

Close
Închide
  Close