MENIU CAUTĂ

Un bărbat care a fost cercetaș toată viața a fost dat afară din mișcare după ce a spus că un cercetaș musulman arată ca Darth Vader

Distribuie

Ca cercetaș șef, Brian Walker și-a petrecut decenii din viață dând copiilor lecții de canoe, urcând stânci, instalând corturi, învățându-i pe alții să facă focul și să supraviețuiască în natură. Dar anul trecut, el și-a pierdut jobul. 

Bărbatul a făcut o remarcă la adresa unui coleg cercetaș, mai exact la adresa unei femei musulmane. El a sugerat că Zainab Kothdiwala, șefa unui grup de fete cercetași din orașul Heckmondwike, seamană cu personajul fictiv din filmul „Războiul stelelor”, Darth Vader.

De asemenea, Walker a sugerat că o persoană care face sporturi de aventură cu un voal pe față este atât de în dezacord cu ansamblul că sperie copii și animalele, potrivit dailymail.co.uk.

Asociația Cercetașilor nu a fost de acord cu declarațiile lui, considerând că ce a spus el este discriminare. Astfel, Walker a fost demis din postul ca asistent șef al „Cercetașilor exploratori” și i-a fost interzis să poarte uniforma de cercetaș sau să mai aibă legătură în vreun fel cu Asociația de Cercetași.

După 19 luni însă, el a câștigat un proces împotriva Asociația de Cercetași care trebuie să-i plătească daune morale. Banii pe care îi va obține îi va dona unei cauze caritabile.

Sursă foto Daily Mail


Cum prevenim absenteismul de la ore și abandonul școlar? Psihologul ne explică importanța programelor de educare a părinților


Comentarii