Mergi direct la conținut »
Un bolnav a tușit și a eliminat din plămâni o ciudățenie care a uimit întreaga lume medicală. Ce era structura
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Un bolnav a tușit și a eliminat din plămâni o ciudățenie care a uimit întreaga lume medicală. Ce era structura

Un bolnav a tușit și a eliminat din plămâni o ciudățenie care a uimit întreaga lume medicală. Când cazul a devenit public, mulți au crezut că omul a tușit atât de tare încât și-ar fi dat afară un plămân, lucru imposibil din punct de vedere medical. Adevărul era însă pe aproape, au descoperit specialiștii, uimiți de acest caz unic.

De Mihai Niculescu,

În imaginea publicată de New England Journal of Medicine se poate observa o structură de un roșu-aprins, ciudată, care seamănă cu un copac sau un coral.

Ciudata structură este… un cheag de sânge, eliminat într-adevăr prin tuse de un pacient care a ajuns la spital în stare critică, cu inima la un pas să cedeze. Acesta a fost internat la terapie intensivă și, mai multe zile a eliminat din plămâni mici cheaguri. Într-un final a scos prin tuse ciudățenia, uimindu-i pe medici, arată Digi24.

Pacientul de 36 de ani a eliminat cheagul într-un ghem, au povestit medicii care s-au ocupat de caz. Iar atunci când doctorii au început, cu mare grijă, să-l desfacă, au observat că era atât de detaliat încât au putut stabili că s-a format în arborele bronșic drept și i-a luat forma.

Am fost uluiți. Este o anomalie peste orice imaginație. Este foarte, foarte, foarte rar”, a mărturisit Georg Wieselthaler, din San Francisco, California, chirurg specializat în probleme pulmonare și transplant.


Citește și: VIDEO | Noi imagini din timpul operațiunii în carea fost ucis atacatorul din Strasbourg. Cum au reacționat oamenii


 

Close
Închide
  Close