Mergi direct la conținut »
VIDEO | Un cuplu a găsit pe plajă o sticlă cu un mesaj vechi de 50 de ani. Ce scria pe bilet
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Un cuplu a găsit pe plajă o sticlă cu un mesaj vechi de 50 de ani. Ce scria pe bilet

VIDEO | Un cuplu a găsit pe plajă o sticlă cu un mesaj vechi de 50 de ani. Ce scria pe bilet

Candy Duke și soțul ei, Jim, se plimbau, luna trecută, pe plaja Padre Island din Texas, când au găsit o sticlă care conținea un mesaj vechi de 56 de ani. 

Obiectul găsit face parte din cele 7.863 de sticle eliberate în ocean ca parte a unui studiu ştiinţific din anii 1960, potrivit Administraţiei Americane a Oceanelor şi Atmosferei (NOAA), potrivit weather.com.

În fiecare sticlă se afla un mesaj cu instrucţiuni pentru ca cei care le găseau. Aceștia trebuia să trimită sticlele prin poştă cu data şi locaţia exactă unde au fost descoperite în schimbul unei recompense de 50 de cenţi.

Prin acest studiu, cercetătorii adunau date despre rolul pe care curenţii oceanului îl jucau în mişcarea creveţilor tineri din zonele de reproducere din larg către zona ţărmului.

Cuplul a filmat și transmis pe Facebook încercarea de a lua mesajul din interiorul sticlei fără să o spargă.

FOTO NOAA Fisheries Service


VIDEO/ Viața unui operator la 112: de la fetița de 10 ani care și-a salvat mama, la românii care sună ca să-şi încarce cartelele telefonice


 

Close
Închide
  Close