De Andreea Radu,

Bărbatul a scos pistolul și s-a împușcat, dar a supraviețuit rănilor și a fost transportat de urgență la spital, notează BBC.

Înainte de tentativa de sinucidere, judecătorul a achitat cinci bărbaţi acuzați de crimă, decizie luată din lipsă de dovezi. Cu câteva ore înaintea incidentului, Kanakorn Pianchana denunțase pe Facebook presiunile exercitate de superiorii lui pentru a-i declara vinovați pe acuzați.

„Sunt necesare dovezi de necontestat şi credibile pentru a pedepsi pe cineva. Dacă aveţi îndoieli, nu-i pedepsiţi „, a spus judecătorul, adăugând că nu vreau să spună că cei cinci inculpaţi nu au comis infracţiunile, dar că „procesul judiciar trebuie să fie transparent şi credibil”.

Nu este clar deocamdată de ce a încercat Pianchana să-și ia viața. Purtătorul de cuvânt al Curţii de Justiţie a declarat pentru AFP că judecătorul s-a împușcat din cauza unor „probleme personale”.

Dar presa locală a raportat că judecătorul ar fi putut comite gestul din cauza cazului la care a lucrat, alimentând suspiciunile că judecătorii de rang înalt abuzează de poziţia lor pentru a obţine condamnări în interes.

Incidentul urmează să fie raportat la Oficiul Comisiei Judiciare, potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Justiţie din Thailanda.

Citeşte şi:

Mort cu mort | Despre declarația lui Iohannis, care a dat vina pe guvernarea PSD pentru accidentul din Ialomița

STUDIU | Copiii mințiți de părinți devin la rândul lor adulți care mint mai mult. „Te las aici”, „Chem poliția” și alte minciuni care lasă urme adânci în conștiința celor mici

Ne apărăm copiii | Dosarul șoferului de microbuz școlar din Dobrun acuzat că pipăia eleve a fost redeschis. Șeful Parchetului Tribunalului Olt spune că procurorul de caz a ”examinat superficial” acuzația de agresiune sexuală

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile
HOROSCOP

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile