14 Ian. 2018 17:28

Un jurnalist mexican a fost asasinat, în timp ce mergea cu mașina, alături de fiica sa

Distribuie

Un jurnalist mexican din orașul Nuevo Laredo, aflat în apropiere de frontiera cu Statele Unite, a fost ucis, în timp ce mergea cu mașina, cu fiica sa. Carlos Dominguez Rodriguez scria cronici politice, relatează Reuters.

„Jurnalistul era într-o maşină (…) însoţit de fiica sa”, în centrul oraşului Nuevo Laredo, atunci când a fost asasinat, a scris cotidianul Reforma, fără să ofere mai multe detalii.

Acesta este primul caz de acest fel din 2018. Mexicul este considerat unul dintre statele cele mai periculoase din lume pentru presă, cu peste 200 de reporteri asasinaţi după anul 2000, potrivit asociaţiilor de apărare a libertăţii de exprimare.

„Condoleanţe familiei jurnalistului Carlos Dominguez Rodriguez, decedat sâmbătă la Nuevo Laredo. Mă angajez în faţa acesteia şi a jurnaliştilor din Tamaulipas ca această crimă să nu rămână nepedepsită”, a scris pe Twitter guvernatorul.

Tamaulipas, situat în nord-estul Mexicului, este, alături de statul Veracruz, unul dintre cele mai afectate de violenţele legate de traficul de droguri. De asemenea, este considerat unul dintre cele mai periculoase pentru ziarişti.

Carlos Dominguez a lucrat până în urmă cu câteva luni pentru ziarul El Diario din Nuevo Laredo. De atunci, el scria cronici politice pe care le difuza pe reţelele sociale. În una dintre cele mai recente cronici, el denunţa „violenţa extremă care domneşte pe teritoriul mexican în această perioadă preelectorală”, făcând referire la creşterea numărului de crime în Mexic, unde vor avea loc, pe 1 iulie, alegeri prezidenţiale.


Citește și: EXCLUSIV/Noua soție a lui Gabi Enache a uitat complet de primul ei copil. Fetița nu și-a cunoscut nici acum fratele mai mic


Foto: EPA/Arhivă

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop miercuri, 24 octombrie 2018. Gemenii au parte de o zi foarte dificilă
Loading...
Comentarii