Apar noi informații în cazul tânărului care a descoperit că tatăl său fusese deja îngropat de altă familie, după o greșeală petrecută la Medicina Legală din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava.

Astfel, cea care a sesizat prima problema a fost Ada Mihaela Coroamă, medic specialist în Medicina Legală.

Aceasta a venit sâmbătă la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc, unde știa că are de autopsiat un pacient mort de joi, 28 mai, și a fost șocată să vadă că a găsit la morgă același decedat pe care îl autopsiase deja joi și pe care l-a recunoscut instinctiv din primele secunde de când l-a văzut, scrie site-ul local de ştiri suceavalive.ro.

Mărturie în cazul mortului dat să fie îngropat din greșeală unei alte familii. Medicul legist: “Am găsit frigiderul gol, iar pe masă, persoana pe care deja o autopsiasem joi”
Medicul Ada Mihaela Coroamă. Foto: Facebook

“Joi după-amiază am avut o autopsie la Câmpulung Moldovenesc. În timp ce îmi făceam treaba, firma mortuară a mai adus un decedat, care nu putea fi autopsiat tot atunci, pentru că abia murise. Noi ne-am făcut treaba cu persoana din fața noastră, iar celălalt decedat a fost pus direct în frigider. După ce am terminat treaba, am plecat, urmând să ne întoarcem a doua zi, însă pentru că timpul nu ne-a permis, am revenit la Câmpulung Moldovenesc sâmbătă dimineață”, a povestit legistul pentru suceavalive.ro.

Descoperire șocantă a Curții de Conturi: peste jumătate din combinezoane și din măștile speciale pentru medici stau în depozite de luni bune și nu au ajuns în spitale!
Recomandări
Descoperire șocantă a Curții de Conturi: peste jumătate din combinezoane și din măștile speciale pentru medici stau în depozite de luni bune și nu au ajuns în spitale!
 

Pe masă era cadavrul deja autopsiat

Mărturia uluitoare a continuat cu ceea ce s-a întâmplat chiar sâmbătă: “Am găsit frigiderul gol, iar pe masă, persoana pe care deja o autopsiasem joi. Reacția mea a fost de mare surprindere, iar primul lucru pe care l-am făcut a fost să contactez firma de pompe funebre și să întreb ce s-a întâmplat”.

“Cei de la firmă au susținut că nu ei au ridicat mortul despre care făceam vorbire, am fost la portar și l-am întrebat dacă știe detalii și nu fusese el de tură, așa că am plecat direct la Poliție să sesizez că nu am decedatul pe care trebuie să îl autopsiez. Portarul mi-a dat un număr de la o mașină care ar fi intrat și ridicat mortul, însă eu nu am de unde să știu cine este. Știu doar că nu era de la firma cu care colaborăm curent”, a mai spus medicul legist.

Ad placeholder

Aceasta arată cu degetul spre administrația spitalului pentru acest incident.

“Noi ne-am făcut treaba absolut corect. Mai departe vorbim deja despre administrația spitalului și de modul în care se folosește morga de la Câmpulung Moldovenesc. Eu nu pot să vă spun, pentru că nu lucrez aici. Eu doar îl înlocuiesc pe doctorul responsabil de zonă, care se află în concediu de odihnă”, a declarat pentru suceavalive, dr. Ada Mihaela Coroamă.

Citeşte şi:

Un pacient de la spitalul ROL 2 din Otopeni condamnă condițiile din corturile militare: „Am primit și biscuiți expirați”. Spitalul acuză o eroare umană

EXCLUSIV | Ludovic Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”

Un reputat virusolog german a primit un pachet cu un eşantion pozitiv de coronavirus, cu mesajul „Bea asta – vei fi imunizat”

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
RECOMANDĂRI