Mergi direct la conținut »
Un ministru danez le cere musulmanilor să nu lucreze în timpul Ramadanului
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un ministru danez le cere musulmanilor să nu lucreze în timpul Ramadanului

Un ministru danez le cere musulmanilor să nu lucreze în timpul Ramadanului

Ministrul imigrației și integrării din Danemarca, ale cărui declarații despre străini au generat adeseori polemici, i-a invitat luni pe musulmani să-și ia concedii în perioada Ramadanului pentru că aceștia pot pune în pericol viețile celorlați cetățeni.

”Vreau să-i invit pe musulmani să-şi ia concedii în timpul lunii Ramadanului pentru a evita consecinţe negative asupra restului societăţii daneze. (…) Mă întreb dacă un imperativ religios care obligă la respectarea unui stâlp al Islamului, vechi de 1.400 de ani, este compatibil cu societatea şi piaţa muncii pe care o avem noi în Danemarca în 2018”, a scris Inger Stojberg într-un editorial publicat de ziarul BT.

Ministrul, membru al partidului Venstre (centru-dreapta, liberal), condus de Lars Lokke Rasmussen, care este și șeful guvernului, afirmă că se teme de efectele postului asupra ”securității și productivității”, dând ca exemplu șoferii de autobuze care ”nu au băut și nici nu au mâncat de peste 10 ore”.

”Asta poate fi periculos pentru noi toţi”, avertizează ministrul, scrie Agerpres.

Inger Stojberg este controversată și populară în Danemarca. Ea susține încă din 2015 o politică restrictivă în domeniul migrației în țara sa.

În luna martie, ea a declanșat un cor de proteste când a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu un tort care celebra ”al 50-lea amendament de înăsprire” a legilor antiimigrație adoptate de executivul de la Copenhaga.

Măsura cea mai controversată, votată în urmă cu doi ani de parlamentari, a fost confirscarea banilor și bunurilor personale ale migranților cu scopul de a le finanța costul sejurului în timpul examinării cererii lor de azil.

Totuși, guvernul a dat înapoi în fața ecoului provocat în străinătate de această dispoziție, comparată de presa americană cu spolierea evreilor de către naziști.


CITEȘTE ȘI: VIDEO EXCLUSIV | ”Biblioteca de piatră”, evacuată. Institutul Geologic al României a fost somat de un executor judecătoresc


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close