Mergi direct la conținut »
Avertisment de la Comisia Europeană, după vizita Vioricăi Dăncilă: "Reveniți la un discurs normal în România"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Avertisment de la Comisia Europeană, după vizita Vioricăi Dăncilă: "Reveniți la un discurs normal în România"

Avertisment de la Comisia Europeană, după vizita Vioricăi Dăncilă: „Reveniți la un discurs normal în România”

Premierul Viorica Dăncilă e în vizită de lucru la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi cu vicepreşedintele Frans Timmermans, responsabil cu statul de drept. În cadrul întâlnirii, președintele Comisiei Europene a încurajat-o pe Viorica Dăncilă să lucreze pentru revenirea la un discurs politic normal în țară, în contextul în care România va prelua Președinția Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019.

„Președintele Juncker și doamna Dăncilă s-au concentrat pe discuția asupra pregătirii Președinției române a Consiliului UE din în prima jumătate a anului 2019, care va veni într-un moment important pentru Uniunea Europeană. De asemenea, ei au discutat propunerea Comisiei privind bugetul UE, îmbunătățiri privind fondurile structurale și politica economică. (…) Președintele Juncker a încurajat-o pe prim-ministru să acționeze în favoarea revenirii la un discurs politic normal în țară, mai ales în perspectiva Președinției Consiliului UE”, a declarat, pentru HotNews.ro, Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

În cadrul vizitei la Bruxelles, premierul român a fost primit şi de comisarii europeni pentru Buget şi Agricultură, precum şi de Corina Creţu, comisar pentru Politică Regională. Totodată, Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu diplomații din Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.

Scopul acestei vizite este intensificarea dialogului dintre Guvernul român şi instituțiile europene, în contextul preluării de către România, a președinției Consiliului Uniunii Europene, la începutul anului viitor, după cum a anunțat anterior echipa Vioricăi Dăncilă.

Close
Închide
  Close