Mergi direct la conținut »
Dăncilă vrea să ajungă la un grad de absorbție de 25% pe fonduri europene, anul acesta; Ce a discutat cu Corina Crețu
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dăncilă vrea să ajungă la un grad de absorbție de 25% pe fonduri europene, anul acesta; Ce a discutat cu Corina Crețu

Dăncilă vrea să ajungă la un grad de absorbție de 25% pe fonduri europene, anul acesta; Ce a discutat cu Corina Crețu

Dăncilă vrea să ajungă la un grad de absorbție de 25% pe fonduri europene, anul acesta. Premierul i-a transmis comisarului Corina Crețu, cu care s-a întâlnit la Bruxelles, că autoritățile române își concentrează toate eforturile pe accelerarea implementării proiectelor deja aprobate pentru finanțare, pe parcursul anului 2018. Corina Crețu a anunțat că vor fi trimiși experți din partea Comisiei Europene, în România, pentru a contribui la evaluarea situației determinate de ploile abundente din ultima perioadă.

De Valentina Postelnicu,

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în cadrul întâlnirii, că ”obiectivul propus pentru acest an îl reprezintă atingerea unui grad de absorbție de aproximativ 25%, incluzând prefinanțarea”. T

”otodată, premierul Dăncilă a arătat că, pe lângă maximizarea gradului de absorbție, autoritățile române depun eforturi și în direcția asigurării unor proiecte de calitate care să beneficieze de finanțare europeană. Discuțiile celor doi înalți oficiali au abordat și problematica negocierilor referitoare la politica de coeziune post-2020, inclusiv din perspectiva mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene”, a transmis Guvernul.

Premierul a subliniat că România ar aprecia o mai mare flexibilitate pentru statele membre în alocarea bugetului pe obiectivele definite prin noul cadru de reglementare, astfel încât să poată reduce decalajele de dezvoltare în infrastructură pe domenii cheie: telecomunicații, transport, mediu, energie, sănătate și educație.

De asemenea, s-a discutat despre modul în care statele membre și România vor defini și transpune după 2020 prioritățile tematice precum: inovare, digitalizare, transport, social și infrastructură.

Managerul Spitalului din Craiova a luat infecție nosocomială chiar în spitalul pe care îl conduce. Unde se tratează acum
Recomandări

Managerul Spitalului din Craiova a luat infecție nosocomială chiar în spitalul pe care îl conduce. Unde se tratează acum

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a arătat că România își propune o abordare constructivă, care să conducă la atingerea unui compromis, care să reflecte atât nevoile de a face față noilor provocări, dar și necesitățile legate de atingerea unei convergențe reale la nivelul Uniunii Europene, prin asigurarea unei finanțări adecvate pentru politica de coeziune și politica agricolă comună.

Șeful Guvernului de la București și comisarul european au discutat și despre stadiul unor proiecte concrete precum linia de metrou M6 și cele trei spitale regionale. În context, s-a convenit transmiterea de proiecte suplimentare în domeniul infrastructurii de transport și rutiere.

Politica transfrontalieră, migrația, cooperarea cu R. Moldova, cooperarea regională în format cvadrilateral, dar și Strategia Dunării au reprezentat alte subiecte abordate în cadrul întrevederii.

Comisarul european pentru politici regionale a salutat modificările legislative în domeniul achizițiilor publice, prin care s-a stabilit un termen limită pentru soluționarea cazurilor. De asemenea, a apreciat faptul că o prioritate a Președinției României o va reprezenta coeziunea.

Rambo, băieţelul de 12 ani sclav la cămătari în contul datoriei părinţilor. Incredibil ce a urmat când nu a mai suportat calvarul
Recomandări

Rambo, băieţelul de 12 ani sclav la cămătari în contul datoriei părinţilor. Incredibil ce a urmat când nu a mai suportat calvarul

Premierul Viorica Dăncilă a menționat faptul că la București, la sfârșitul lunii octombrie a.c., va fi organizată o conferință internațională privind viitorul politicii de coeziune și a adresat comisarului european pentru politici regionale o invitație de participare.

În ceea ce privește inundațiile, Corina Crețu a oferit asigurări că vor fi trimiși experți din partea Comisiei Europene, în România, pentru a contribui la evaluarea situației determinate de ploile abundente din ultima perioadă.

Premierul Viorica Dăncilă efectuează, marți, o vizită la Bruxelles, la o săptămână după adoptarea Codului Penal în Parlament

Prim-ministrul se va întâlni marţi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dar și cu Corina Creţu, comisar european pentru politică regională, cu Phil Hogan, comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, şi cu Gunther Oettinger, comisar european pentru buget şi resurse umane.

Close
Închide
  Close