Orădeanul, specialist în silvicultură, şi-a plantat pe lângă casă sute de arbori şi arbuşti exotici, creându-şi o adevărată grădină botanică, unele exemplare fiind nemaiîntâlnite în România, scrie Bihoreanul. Mare iubitor de pomi fructiferi, Marius şi-a procurat specii de tot felul, de la unele cunoscute în România, cum sunt goji, kiwi sau kaki, la altele pe care puţini conaţionali le mai au în grădină. El cunoaşte fiecare plantă în parte în detaliu şi poate oferi lecţii amănunţite de horticultură, având de mic pasiunea sădirii plantelor.

„Când eram copil am plantat roşii, din seminţe, în faţa blocului, ca să le văd cum cresc”, zice bărbatul de 35 de ani.

copaci2Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Această pasiune l-a motivat să studieze Silvicultura, acum fiind angajat al Gărzii Forestiere Oradea. Când părinţii săi au moştenit un teren în Haieu (comuna Sînmartin), a ştiut clar că-l vrea pentru el! În ultimii zece ani, a transformat în livadă tot terenul de aproape 2.000 metri pătraţi.

Clotilde Armand, trimisă în judecată în ziua în care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. De ce e acuzată și cum a reacționat
Recomandări
Clotilde Armand, trimisă în judecată în ziua în care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. De ce e acuzată și cum a reacționat

::placeholdeR–>

Aşa se face că în grădina lui se găsesc soiuri de meri existente încă din vremea Imperiului Roman, dar şi fructiferi exotici care se mai găsesc doar prin Patagonia ori Tibet!

Ca un specialist veteran, Marius îşi cunoaşte fiecare arbore, chiar dacă are sute de exemplare din zeci de specii. Fiecăruia îi ştie necesităţile de temperatură şi umiditate, perioada de înflorire şi fructificare, precum şi foloasele pe care le aduce. Arborii lui provin de pe cinci continente: Europa, America de Nord şi de Sud, Asia şi Australia și i-a obţinut comandându-i de la diferiţi importatori din Europa şi niciodată nu a  vândut niciun fruct şi niciun pom.

Se gândește, totuși, ca pe viitor să-şi cumpere un teren şi să-şi transforme pasiunea în afacere.

Sursa foto: ebihoreanul.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News