MENIU CAUTĂ
29 Aug. 2018 17:28

Recordul stabilit de un fost militar nevăzător! A înfruntat un uragan pentru a deveni prima persoană oarbă care traversează Pacificul cu o barcă

Distribuie

Un fost militar care și-a pierdut vederea a devenit prima persoană oarbă care a traversat Oceanul Pacific într-o barcă cu vâsle. Steve Sparkes, în vârstă de 57 de ani, a intrat în Cartea Recordurilor după ce a vâslit 82 de zile pentru această performanță, scrie Daily Express.

În drumul lor spre Hawaii, Steve și partenerul său de echipă, Mick Dawson, de 54 de ani, au reușit să supraviețuiască unui uragan, mai multor accidentări și chiar unei căderi din barcă.

Cei doi au plecat în luna iunie din Monterey, California, și au ajuns, marți noaptea în Hawaii. Pe traseu au trecut prin uraganul Lane, cel care a fost chiar și de categorie 5 în Pacific, trecând la doar 80 de kilometri de ochiul furtunii uriașe.

 

Cei doi au povestit că timp de 36 de ore au trebuit să stea închiși în cabina mică a bărcii de doar 6 metri lungime și 2 metri lățime, pentru a putea să supraviețuiască vântului și ploii puternice.

De asemenea, Steve a povestit că la un moment dat a căzut din barcă și a fost salvat doar de faptul că a fost legat tot timpul de ambarcațiune și astfel a reușit să fie recuperat de partenerul său.

La sosirea pe urcat, cei doi au cerut să li se dea ceai fierbinte, spunând că s-au săturat să mănânce atâtea zile doar mâncare rece.

„Mă simt uimitor, este minunat să mă întorc pe uscat, dar o să rămân cu amintiri extraordinare din această călătorie. Primirea de care am avut parte în Hawaii a fost doar cireașa de pe tort. Sunt foarte mândru de ceea ce am reușit și de faptul că sunt prima persoană fără vedere care a dus la bun sfârșit călătoria”, a declarat Steve Sparkes.

În timp ce ruta directă din California în Hawaii este de 3.800 km, condițiile meteorologice și curenții în schimbare i-au făcut pe cei doi să vâslească cu aproape 1.000 de km mai mult.


Citește și: Politico: Rudy Giuliani a recunoscut că a fost plătit să trimită scrisoarea în România


 

Citește mai multe despre oceanul pacific și orb pe Libertatea.

Comentarii