James O’Neill, șeful Poliției din New York, a declarat că a dat curs recomandării unui judecător administrativ, după ce în iunie s-a încheiat procedura administrativă privind cazul de violențe ale Poliției împotriva afroamericanilor, notează Agerpres.

Sunt de acord cu recomandarea, Daniel Pantaleo nu mai poate servi în mod eficace în calitate de poliţist în New York.

James O’Neill, șeful Poliției din New York

Șeful Poliției din New York a precizat că decizia a fost una dificilă deoarece polițiștii „una din meseriile cele mai grele din lume” şi trebuie să ia hotărâri dificile „într-o secundă”.

În instanță, judecătorii au precizat că polițistul Daniel Pantaleo a furnizat explicaţii „neplauzibile şi mincinoase”.

Mai mult, concedierea polițistului a fost cerută insistent de comunitatea de afroamericani, în condițiile în care la mijlocul lunii iulie Departamentul Justiției a anunțat că renunță la începerea urmăririi penale.

În iulie 2014, Eric Garner, un bărbat de 43 de ani, a fost pus la pământ de polițiști care îl suspectau că vindea ilegal țigări într-un cartier din Staten Island.

Obez și astmatic, Garner s-a opus arestării, nefiind înarmat. Și-a pierdut cunoștința în timp ce cinci polițiști încercau să-l încătușeze, apoi a murit.

Imaginile din timpul arestării sale au fost filmate de un prieten și publicate pe Internet. În înregistrare, Eric Garner, tată a șase copii, poate fi auzit spunând în repetate rânduri: „Nu pot să respir”.

Poliţistul Daniel Pantaleo şi-a păstrat slujba, dar a rămas la munca de birou, după care a fost suspendat în aşteptarea deciziei şefului poliţiei.

sursă foto: EPA

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase