Mergi direct la conținut »
Un robot de ultimă generație, care să elimine infecțiile nosocomiale, va fi adus la Spitalul Victor Babeș
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un robot de ultimă generație, care să elimine infecțiile nosocomiale, va fi adus la Spitalul Victor Babeș

Un robot de ultimă generație, care să elimine infecțiile nosocomiale, va fi adus la Spitalul Victor Babeș

Un robot de ultimă generație, care să elimine infecțiile nosocomiale, va fi adus la Spitalul Victor Babeș din București. Decizia a fost luată astăzi de consilierii generali care au votat proiectul intitulat “Tehnologie revoluționară de eliminare a infecțiilor nosocomiale din spitale cu ajutorul roboților”.

De Delia Chilianu,

Primăria Capitalei va plăti aproape 900.000 de lei pe acest robot de ultimă generație.

Acest proiect a fost ales în cadrul Campaniei pentru identificarea de proiecte de interes local inițiate de cetățeni sub titulatura “Propune pentru București”. Inițiatorul proiectului propune achiziția unui Robot cu lumină pulsată ultravioletă cu xenon, pentru a distruge infecțiile nosocomiale înainte de a infesta pacienții. “Acum dezinfecția saloanelor se face cu metode standard și durează aproximativ 12 ore.  În acest interval saloanele respective nu se pot utiliza, ceea ce diminuează considerabil posibilitatea internării unor pacienți noi. (…) Robotul cu lumină ultravioletă pulsată cu xenon este de 7 ori mai eficient și cu 23% mai rapid decât metodele tradiționale de dezinfecție, de 16 ori mai eficient în dezactivarea Staphylococcus aureus rezistent la Miticilină, potrivit raportului de specialitate”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 9 luni, între 1 iulie 2018 și 31 martie 2019. Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București va achiziționa tehnologia avansată de eliminare a infecțiilor nosocomiale din spitale, printr-o procedură de achiziție publică.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO/ Tommy Tomescu, medicul român din Londra care luptă pentru discriminații Brexit-ului. A fost în cartierul lui Nigel Farage și a împărțit eugenii

Close
Închide
  Close