Mergi direct la conținut »
VIDEO / Tragedie în Alba Iulia! Un militar a murit electrocutat, în timp ce descărca tancurile pentru Parada de 1 Decembrie Galerie foto
3imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO / Tragedie în Alba Iulia! Un militar a murit electrocutat, în timp ce descărca tancurile pentru Parada de 1 Decembrie

VIDEO / Tragedie în Alba Iulia! Un militar a murit electrocutat, în timp ce descărca tancurile pentru Parada de 1 Decembrie

Un militar și-a pierdut viața, în această dimineață, în gara din Alba Iulia, în timp ce se afla pe un tanc. Se pare că acesta a fost electrocutat, în timpul descărcării unor tancuri pentru Parada de 1 Decembrie.

UPDATE: Militarul care a decedat făcea parte din Balalianul 3 Apărare Antiaeriană „POTAISSA” din Turda. Acesta „executa o misiune în cadrul detașamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia, ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 decembrie”, anunță MApN, într-un comunicat.

„Militarul a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară. Colegii au apelat serviciul de urgență 112, iar la fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul”, se arată în comunicatul citat.

MApN mai transmite că o comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

„Conducerea Ministerului Apărării Naționale, cea a Batalionului și colegii militarului își exprimă regretul pentru acest tragic accident și sunt alături de familia îndoliată”.


Militarul s-ar fi atins de linia de cale ferată, care în mod normal ar fi trebuit să fie fără curent, relatează alba24.ro.  Victima este un subofițer care venea cu convoiul de tancuri de la Turda.

„Am văzut când s-a ridicat în sus a atins capul de firul de înaltă tensiune și l-a aruncat de acolo ca pe o păpușă. S-a urcat pe tanc! Am văzut o flamă roșie, o bubuitură”, a declarat un martor, pentru sursa citată.

La fața locului s-au deplasat un echipaj al IPJ Alba și ISU Alba. Ancheta a fost preluată de MApN, iar perimetrul a fost eliberat de persoanele care se aflau în jur și s-a stabilit o zonă de siguranță.

Foto: Alba24.ro


Citește și:

SECRETELE „COLECTIV”: Procurorii au chemat la audieri, ca martori, zeci de medici ATI de la cele 12 spitale care au tratat răniții de la „Colectiv”! „Nici măcar piele pentru grefe nu exista, dar ministerul spunea că avem de toate!”

 

Close
Închide
  Close