Mergi direct la conținut »
Un vatman din Iași a ajutat o bătrână sprijinită de cadru să urce în tramvai. „Putea să fie mama mea”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un vatman din Iași a ajutat o bătrână sprijinită de cadru să urce în tramvai. „Putea să fie mama mea”

Un vatman din Iași a ajutat o bătrână sprijinită de cadru să urce în tramvai. „Putea să fie mama mea”

Gestul simplu făcut de un vatman din Iași a stârnit un val de emoție pentru că a impresionat sute de persoane. A sărit în ajutorul unei pensionare care aștepta în stație sprijinindu-se de un cadru. Bărbatul a luat-o în brațe și a ajutat-o să se urce în tramvai.

Vasile Adochiței, de 51 de ani, a plecat într-o cursă obișnuită spre Copou. Vatmanul se pregătea să oprească în stația Filarmonica, în momentul în care a văzut o femeie în vârstă care aștepta tramvaiul sprijinindu-se de un cadru metalic.

Bătrâna nu se putea urca singură în mijlocul de transport în comun, iar Vasile Adochiței a coborât imediat din vagon ca să o ajute.

„Am luat-o în brațe și am urcat-o în tramvai. Putea să fie mama mea, cum să nu o ajut?! Am mai ajutat și alți călători, dar nu consider că am făcut ceva special, e normal să ne sprijinim unii pe alții, la nevoie. Am observat, de-a lungul timpului, că sunt și călători care se ajută între ei și mă bucur. Cu toții ar trebui să îi ajutăm pe bătrâni, căci și noi ajungem ca ei”, a spus Vasile Adochiței care lucrează ca vatman de 13 ani la Compania de Transport Public din Iași.

Vasile Adochiței a așezat-o pe bătrână pe scaun și apoi i-a adus și cadrul care o ajută să se deplaseze zi de zi.

Gestul său omenie a stârnit un val uriaș de emoție pentru că a dat dovadă de un puternic simț civic, spun reprezentanții CTP Iași.

Un exemplu impresionant de ambiție și perseverență a fost dat de o bătrână care mătură trotuarul, sprijinită de un cadru în Făgăraș. Deși abia se mai putea ține pe picioare, pensionara a vrut neapărat să-și curețe trotuarul din fața casei. Femeia a fost filmată, iar imaginile emoționante au fost vizionate de sute de mii de oameni pe rețelele de socializare.

sursă foto: Facebook CTP Iași


Citește și Bătălia pentru Bruxelles. Cât câștigă un europarlamentar și cât primește un deputat în România


 

Close
Închide
  Close