Mergi direct la conținut »
Unul dintre cei mai mari susținători ai Brexitului, anchetat pentru infracțiuni comise la referendumul din 2016
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Unul dintre cei mai mari susținători ai Brexitului, anchetat pentru infracțiuni comise la referendumul din 2016

Unul dintre cei mai mari susținători ai Brexitului, anchetat pentru infracțiuni comise la referendumul din 2016

Agenția Națională de Investigare a Infracțiunilor (NCA) din Marea Britanie a declanșat o anchetă în cazul lui Arron Banks și a campaniei sale Leave.EU pentru presupuse infracțiuni comise cu ocazia referendumului din 2016 privind ieșirea Regatului Unit din UE.

Anchetatorii investighează modul în care Banks a dat bani pentru campania de susținere a ieșirii Marii Britanii din blocul comunitar, proveniența banilor fiind neclară, scrie BBC.

Autoritățile au demarat ancheta pe numele lui Arron Banks și Liz Bilney (altă figură marcantă a campaniei) după o altă anchetă a comisiei electorale. Banks a negat că ar fi încălcat legea.

Banks a donat aproximativ 9,4 milioane de euro campaniei de părăsire a Uniunii Europene dusă de Nigel Farage (lider de extremă dreapta). El a mințit în trecut în legătură cu mai multe întâlniri pe care le-a avut la ambasada Rusiei de la Londra, iar originea banilor săi nu este clară, arăta comisia pentru media din Camera Comunelor într-un raport din vara acestui an.

Totodată, conform raportului, ”Banks pare că vrea să ascundă dimensiunea contractelor sale cu Rusia”, în vreme ce autoritățile ruse au discutat cu el despre un proiect de contract privind mine de aur și diamante.

După 18 luni de anchetă, deputaţii n-au descoperit decât „partea vizibilă a icebergului” amestecului rusesc în viaţa politică britanică, estima atunci Damien Collins, parlamentarul conservator care a condus comisia.

Leave.EU a fost o campanie diferită față de cea desfășurată de organizația Vote Leave condusă de Boris Johnson.


CITEȘTE ȘI: Simona Gherghe s-a căsătorit în secret! Când a avut loc evenimentul – EXCLUSIV în VIVA! de noiembrie


 

Close
Închide
  Close