Mergi direct la conținut »
UPDATE: Un bărbat s-a răsturnat cu macaraua la Uzina de Apă din Galați. Muncitorul a murit la spital/ FOTO Galerie foto
4imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE: Un bărbat s-a răsturnat cu macaraua la Uzina de Apă din Galați. Muncitorul a murit la spital/ FOTO

UPDATE: Un bărbat s-a răsturnat cu macaraua la Uzina de Apă din Galați. Muncitorul a murit la spital/ FOTO

Un bărbat de 70 de ani a ajuns luni la spital, după ce s-a răsturnat cu macaraua în Galați. Omul a fost scos din groapa adâncă de patru metri de către pompieri. Accidentul ar fi avut loc după ce macaragiul ar fi încărcat macaraua cu care lucra peste sarcina de greutate.

De Ovidiu Matache,


UPDATE, ORA 17.00 – Muncitorul din Galaţi care a ajuns la spital, după ce ar fi încărcat macaraua cu care lucra peste sarcina de greutate, răsturnându-se cu utilajul, a decedat în urma rănilor suferite. Inspectorii de muncă au demarat o anchetă.

„Din păcate, bărbatul care lucra pe macara a decedat în urma rănilor suferite la spital”, a declarat, Viorel Dumitru, şeful ITM Galaţi. 

Muncitorul, angajat al unei firme private, efectua luni lucrări cu macaraua la Uzina de Apă din muncipiul Galaţi.

„Din primele informaţii, în timpul manevrării unui pachet de fier-beton, de pe o platformă spre mijlocul unei săpături, se pare că nu a fost respectată diagrama de sarcină a macaralei şi macaragiul s-a răsturnat cu macaraua. Dacă se întinde braţul macarelei mai mult decât trebuie, având în vedere funcţia de greutate avută în carlig, se ajunge în situaţia în care macaraua se dezechilibrează şi se poate răsturna, ceea ce s-a întâmplat”, a declarat directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, Viorel Dumitru.

Macaragiul a suferit mai multe răni şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi.

„Este vorba despre un bărbat de 70 de ani, macaragiu. El a căzut cu macaraua, a suferit o contuzie lombară şi nişte, plăgi, contuzii la nivelul feţei, la nivelul buzelor, iar dinţii i-au fost smulşi din rădăcină”, declara şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi.

Bărbatul a suferit şi un traumatism cranian.

Inspectorii ITM Galaţi au declanșat o anchetă în urma celor întâmplate si conform procedurilor a fost sesizată şi Poliţia.

Cazul a fost preluat şi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, care a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.


Știrea inițială:

Accidentul de muncă a avut loc pe un șantier al Uzinei de Apă din Galați, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galaţi, Eugen Chiriţă.

„În timpul manevrării unui pachet de fier-beton, de pe o platformă spre mijlocul unei săpături, se pare că nu a fost respectată diagrama de sarcină a macaralei şi macaragiul s-a răsturnat cu macaraua. Dacă se întinde braţul macaralei mai mult decât trebuie, având în vedere funcţia de greutate avută în cârlig, se ajunge în situaţia în care macaraua se dezechilibrează şi se poate răsturna, ceea ce s-a întâmplat”, a declarat directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, Viorel Dumitru.

Pompierii au fost cei care l-au scos din groapă pe macaragiu care apoi a fost transportat la Spitalul Judeţean din Galaţi.

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP
Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

„Victima are aproximativ 70 de ani, este vorba despre macaragiu. El a fost aruncat din cabină în momentul în care macaraua s-a înclinat. Bărbatul are contuzie în zona lombară, mai multe plăgi faciale, buza spartă, câţiva dinţi lipsă. A fost transportat la spital, echipajul de pe ambulanţă l-a asistat, era conştient şi stabil”, a declarat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Mihai Polinschi.

Incidentul este anchetat de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Muncitorul, angajat al unei firme private, efectua, luni, lucrări cu macaraua la Uzina de Apă din muncipiul Galaţi.

„Din primele informaţii, în timpul manevrării unui pachet de fier-beton, de pe o platformă spre mijlocul unei săpături, se pare că nu a fost respectată diagrama de sarcină a macaralei şi macaragiul s-a răsturnat cu macaraua. Dacă se întinde braţul macarelei mai mult decât trebuie, având în vedere funcţia de greutate avută în cârlig, se ajunge în situaţia în care macaraua se dezechilibrează şi se poate răsturna, ceea ce s-a întâmplat”, a declarat directorul ITM Galaţi, Viorel Dumitru.

Bărbatul a a suferit şi un traumatism cranian, dar este în prezent conştient şi stabil, urmând să fie supus unor investigaţii medicale amănunţite.

Inspectorii ITM Galaţi au demarat o anchetă în urma celor întâmplate. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, dacă medicul de la medicina muncii îşi dă acordul ca o persoană este aptă de munca, aceasta poate lucra, în condiţiile legii, şi la vârste înaintate.

În aprilie, un muncitor de la Şantierul Naval Damen din Galați a ajuns în stare gravă la spital, după ce încărcătura unei macarale a căzut peste el.

Citește și Primul om concediat de un robot. “Am fost escortat din clădire ca un hoț”


 

Close
Închide
  Close