Mergi direct la conținut »
Un muncitor de la Damen Galați în stare gravă la spital, după ce încărcătura unei macarale a căzut peste el
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un muncitor de la Damen Galați în stare gravă la spital, după ce încărcătura unei macarale a căzut peste el

Un muncitor de la Damen Galați în stare gravă la spital, după ce încărcătura unei macarale a căzut peste el

Un muncitor de la Şantierul Naval Damen a ajuns în stare foarte gravă la spital, după ce încărcătura unei macarale a căzut peste el. Accidentul de muncă de la Şantierul Naval din Galaţi a avut loc vineri, când un lucrător de aproximativ 40 de ani a fost strivit de  încărcătura de tablă a unei macarale care s-a desprins şi a căzut peste el. Inspectorii de muncă şi specialişti ai ISCIR au început verificări la faţa locului, iar bărbatul a fost transportat în stare foarte gravă la spital.

De Ovidiu Matache,

Inspectorul şef al ITM Galaţi, Viorel Dumitru, a declarat că din primele informaţii reise că muncitorul de la Şantierul Naval din Galaţi a fost victima unui accident de muncă, după ce încărcătura unei macarale s-a desprins şi a căzut peste acesta.

„Din primele date am înţeles că s-a desprins din macara încărcătura de tablă cu muchiile tăioase. De altfel, se pare că una dintre bucăţile de tablă ar fi tăiat şufa de prindere, iar încărcătura a căzut din zona de prindere. Se pare că el era legătorul, asigura încărcătura. La faţa locului s-au deplasat inspectorii ITM, dar şi specialişti de la ISCIR”, a declarat, inspectorul şef al ITM Galaţi, Viorel Dumitru. 

Muncitorul a suferit răni foarte grave şi a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi.

Potrivit unor surse medicale, bărbatul a suferit un politraumatism şi este rănit la cap, el fiind supus unor analize amănunţite.

Citește și: Retrocedare de 25 de hectare în Sectorul 2. Stadionul echipei Juventus Colentina și Parcul Motodrom rămân la Primăria Capitalei, proprietarul va fi despăgubit

Close
Închide
  Close