Mergi direct la conținut »
Uraganul Matthew: Americanii au ignorat ordinele de evacuare și au ieșit să facă surf
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Uraganul Matthew: Americanii au ignorat ordinele de evacuare și au ieșit să facă surf

Uraganul Matthew: Americanii au ignorat ordinele de evacuare și au ieșit să facă surf

După ce a făcut ravagii în insulele din Caraibe și a lăsat în urmă 343 de morți, uraganul Matthew, cel mai puternic din ultimul deceniu,  urmează să lovească din plin coasta de est a Floridei, potrivit Daily Mail.

Deși autoritățile au luat măsuri speciale în așteptarea acestuia și au declarat stare de urgență în Florida, Georgia, Carolina de Nord și Carolina Sud, milioane de locuitori primind ordine de evacuare.

Experții susțin că Matthew ar putea lovi în Florida chiar lângă baza NASA de la Cape Canaveral și că în calea furtunii care a retrogradat de la categoria 4 la 3  se află 12 milioane de americani.

Mai mulți americani au ieșit să facă surf, deși uraganul Matthew urmează să lovească din plin coasta de est a Floridei

În ciuda măsurilor  speciale luate de autoritățile americane, care au închis școlile, universitățile și fabricile, iar mai multe curse aeriene au fost anulate, unii locuitori din Florida nu par deloc speriați de efectele acestei furtuni puternice.

Guvernatorul statului i-a avertizat să plece din calea furtunii

Mai mult, imagini surprinse pe plajele de acolo, arată cum aceștia au ignorat ordinele de evacuare și chiar au ieșit să se distreze la barurile de pe plaje și chiar să facă surf.

Locuitorii din Florida au ieșit cu corturile pe plajă

Guvernatorii statelor americane au avertizat populația care se află în zona de evacuări că este foarte important să plece cât mai rapid.  „Este foarte serioasă și gravă situația. Această furtună vă poate ucide. Este timpul să plecați”, a spus guvernatorul statului Florida, Rick Scott.

Fotografii: EPA

Close
Închide
  Close