Mergi direct la conținut »
USR cere audierea primarului Gabriela Firea, a managerului Maternității Giulești și a directorului ASSMB în Comisia de sănătate a CGMB, în cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > USR cere audierea primarului Gabriela Firea, a managerului Maternității Giulești și a directorului ASSMB în Comisia de sănătate a CGMB, în cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu

USR cere audierea primarului Gabriela Firea, a managerului Maternității Giulești și a directorului ASSMB în Comisia de sănătate a CGMB, în cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu

Consilierii generali USR au cerut convocarea unei ședințe a Comisiei de Sănătate a CGMB în care să fie audiată primarul Capitalei, Gabriela Firea, precum și managerul Maternității Giulești, Marcel Moisa, și directorul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale, Daniela Blîndu. USR solicită acestora să prezinte public un raport complet privind situația bebelușilor infectați cu stafilococ auriu.

De Cristina Radu,

Ședința Comisiei de Sănătate va avea loc în 11 decembrie. Ședința este publică.

Anunțul privind convocarea ședinței a fost făcut de consilierul general USR, Ana Ciceală, care este și membră în Comisia de Sănătate, pe pagina sa de Facebook.

Ea atrage atenția că, deși în cazul a 20 de bebeluși a fost confirmată prezența stafilococul auriu, primarul Gabriela Firea și ASSMB nu au făcut nimic.

„O informez (pe Gabriela Firea, n.r.) că este responsabilitatea ei să-i găsească pe cei responsabili pentru situația celor 15 nou-născuți spitalizați în prezent la Grigore Alexandrescu. Spitalul Panait Sârbu este în administrarea primăriei pe care o conduce și sub controlul Consiliului. (…) Mămicile internate în prezent în spital, dar și cele viitoare trebuie să știe care sunt măsurile luate pentru prevenția infectării lor sau a bebelușilor cu vreo infecție nosocomială, nu numai cu stafilococ auriu”, spune Ana Ciceală.

Ea a solicitat convocarea ședinței Comisiei de Sănătate pentru analizarea situației actuale de la Maternitatea Giulești, inclusiv modul în care au fost aplicate măsurile impuse de Direcția de Sănătate Publică, și audierea, în cadrul Comisiei, a primarului Capitalei, Gabriela Firea, a managerului unității spitalicești unde au fost născuți copiii, Marcel Moisa, și a directorului ASSMB, Daniela Blîndu.

Tolo: Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!
Recomandări

Tolo: Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și directorul DSP București, Cristina Pelin, ar putea fi invitatea la ședința Comisiei de Sănătate a CGMB, tot la solicitarea USR.

Alţi trei copii născuţi la Maternitatea Giuleşti au fost internaţi marți la Spitalul „G. Alexandrescu’ cu suspiciune de stafilococ auriu. Numărul bebelușilor internați în prezent este de 15, la cinci dintre ei așteptându-se încă rezultatele analizelor. În urma unui control efectuat la Maternitatea Giulești, s-a descoperit faptul că 11 dintre cei 49 de angajați testați au fost depistați ca fiind purtători ai stafilococului auriu. Ministerul Sănătăţii continuă ancheta care ar trebui să stabilească cine se face responsabil de contaminarea bebeluşilor. Primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giuleşti arată că a fost depistat stafilococ auriu pe scutecul unui copil internat într-un salon de normoponderali.

 

Citește și: Bebeluși infectați cu stafilococ | Maternitățile din București ar putea fi închise câte o lună pe an

Close
Închide
  Close