De Valentina Postelnicu,

Bulai: Achiziția de măști la suprapreț (12 mil euro) de la o firmă minusculă și nespecializată de tip paravan, aparținând unei foste bucătărese, acum în șomaj o descalifică pe doamna Cornelia Nagy să mai conducă ONAC

„21,9 lei pentru o mască certificată FFP2. 31,9 lei pentru o mască certificată FFP3 (date de la investigația Recorder). Mult, foarte mult pentru o achiziție făcută de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC). În timp de criză, România ar trebui să achiziționeze echipamente medicale direct de la producător, nu prin intermediari care au creat firme căpușă pentru a face speculă. Totuși, ONAC a atribuit o licitație unei firme debutante, Romwine & Cofee SRL din Giurgiu, deținută de o bucătăreasă de la restaurantul deținut de Grupul Sanimed, care a băgat-o la înaintare fiindcă Sanimed are datorii la stat și nu poate face direct afaceri cu el”, a scris Bulai pe Facebook.

Deputatul USR precizează că „această afacere păguboasă ne costă de două ori mai mult decât valoarea echipamentelor”.

Iulian Bulai afirmă că ONAC este condus de Cornelia Nagy, numită de Viorica Dăncilă în 2018.

„Până atunci, Cornelia Nagy a fost secretar general al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate din cadrul Ministerului Mediului. De la rezervații naționale la achiziții centralizate e doar un pas”, afirmă el.

Parlamentatul USR mai scrie că în aceste vremuri de criză, România trebuie să fie condusă de oameni de stat, nu de combinatori sau de persoane care din funcția publică practică specula cu echipamente medicale.

„În ultimii 10 ani, dna Nagy a deținut poziții de vârf în mai multe ministere, gestionând departamentele de achiziții la Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor. Reamintim că în timpul stării de urgență, ONAC este singura instituție abilitată din România pentru a face achiziții de echipamente medicale. Consiliile Județene au suspendată această calitate pe timpul stării de urgență. Achiziția de măști la suprapreț (12 mil euro) de la o firmă minusculă și nespecializată de tip paravan, aparținând unei foste bucătărese, acum în șomaj, o descalifică pe doamna Cornelia Nagy să mai conducă această instituție crucială pentru gestionarea acestei crize din România”, spune deputatul USR.

El îi solicită prim-ministrului României, Ludovic Orban, să o demită de urgență pe această doamnă și să numească în cel mai scurt timp o persoană competentă în această poziție.

” Dacă o menține pe doamna Nagy în funcție, domnul Orban trebuie să-și asume și deciziile ei de aruncat bani către prieteni și firme de casă”, mai spune Iulian Bulai.

Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile
HOROSCOP
Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile