De Valentina Postelnicu,

„Vă rog, doamna ministru Ecaterina Andronescu, să luaţi în calcul începerea anului şcolar de la 16 septembrie. Sunt convinsă că este încă o măsură aşteptată de elevii din România”, a arătat Dăncilă.

Premierul a anunţat mai multe măsuri care vor fi luate în şedinţa de Guvern.

„Astăzi (miercuri – n.r.), asigurăm fondurile necesare pentru implementarea programului pentru şcoli în anul şcolar 2019 – 2020 de care vor beneficia aproximativ 1,9 milioane de copii. Prin acest program, preşcolarii şi elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor beneficia în timpul pauzelor de fructe, legume, lapte şi produse lactate, produse de panificaţie, dar vor fi şi învăţaţi cu privire la obiceiurile alimentaţiei sănătoase”, a spus Dăncilă.

Ea a precizat că valoarea totală a programului pentru şcoli în anul şcolar următor este de aproximativ 540 milioane lei, bani asiguraţi de la bugetul de stat şi din fonduri europene”.

Este vorba despre un program care se derulează de mai mulţi ani, apreciat de copii şi care va fi implementat în continuare, a mai spus prim-ministrul.

Ministerul Educaţiei a aprobat deja structura anului școlar 2019-2020.

Proiectul în forma propusă de Ministerul Educației arată că elevii vor începe școala luni, 9 septembrie, în timp ce vacanța intersemestrială dispare.

Astfel, după vacanța de iarnă, care are o durată de 3 săptămâni, elevii vor intra direct în semestrul 2.

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente