Mergi direct la conținut »
Valentin Ceausescu, la ultimul interviu acordat presei. Foto: Cristian Otopeanu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Valentin Ceaușescu, parte vătămată în Dosarul Revoluției. „Nu dorește niciun ban de la statul român”

De Cristian Otopeanu, . Ultimul update Miercuri, 19 februarie 2020, 21:38

Valentin Ceaușescu (72 de ani) s-a constituit parte vătămată în "Dosarul Revoluţiei", aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar fără să aibă vreo pretenție materială, după cum au declarat pentru Libertatea apropiații unicului fiu în viață al lui Nicolae Ceaușescu și al Elenei Ceaușescu.

Ad placeholder

„Sunt 50 şi ceva de părţi vătămate şi părţi civile. Fiecare şi-a trimis cererea de constituire în timp diferit. Potrivit legii, partea vătămată nu are pretenţii, partea civilă are pretenţii materiale. Când am văzut numele lui Valentin, am spus că e coincidenţă de nume. Dar scrie: succesor al persoanei vătămate Ceauşescu Elena şi Ceauşescu Nicolae. Nu are pretenţii. Dar poate să se constituie parte civilă până la citirea actului de sesizare”, a informat Adevărul, citând surse care au dorit să rămână anonime.

Contactați de Libertatea, apropiații lui Valentin Ceaușescu au oferit poziția oficială a fiului fostului șef de stat.

„Vă explic exact cum stau lucrurile. Valentin Ceaușescu a primit citație în acest dosar, din partea procurorilor militari, așa cum au primit și alții. El nu s-a dus, dar a trimis la dosar toate informațiile cerute. A trimis mai multe documente olografe, prin care își precizează poziția referitoare la acest caz și faptul că este fiul lui Nicolae Ceaușescu și al Elenei Ceaușescu. Totodată, foarte important, Valentin Ceaușescu nu dorește niciun ban de la statul român, nu are nicio pretenție financiară”, au declarat apropiații lui Valentin Ceaușescu pentru Libertatea.

Cu referire la Revoluția din 1989, folosiţi ce termen doriţi, nu mă deranjează. Puteţi să-i spuneţi şi Revoluţie. Unicul lucru pe care îl regret este că nu s-a făcut ceva bun după acel moment. Măcar să fi meritat

Valentin Ceaușescu, ultimul interviu – Gazeta Sporturilor

Pe 4 aprilie 2019, procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi Iosif Rus au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii.

Pe 29 noiembrie 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru data de 21 februarie 2020 dezbaterile în dosarul Revoluţiei, în care fostul preşedinte Ion Iliescu este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Ad placeholder
Necunoscutul din topul celor mai bogați foști sportivi din lume, alături de Țiriac. Afacerea care i-a adus o avere de 600 de milioane de dolari
PARTENERI - GSP.RO
Necunoscutul din topul celor mai bogați foști sportivi din lume, alături de Țiriac. Afacerea care i-a adus o avere de 600 de milioane de dolari
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close