Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Valentin Popa, ministrul Educației, a început disponibilizările în instituție. Sindicaliștii se tem că acestea sunt un alt efect al legii salarizării și al revoluției fiscale
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > EXCLUSIV / Valentin Popa, ministrul Educației, a început disponibilizările în instituție. Sindicaliștii se tem că acestea sunt un alt efect al legii salarizării și al revoluției fiscale

EXCLUSIV / Valentin Popa, ministrul Educației, a început disponibilizările în instituție. Sindicaliștii se tem că acestea sunt un alt efect al legii salarizării și al revoluției fiscale

Valentin Popa, ministrul Educației, a demarat concedierile în ministerul pe care îl păstorește, fiind vizate inițial persoanele detașate, au declarat surse din domeniu pentru Libertatea. Sindicatele se tem că statul va începe concedieri colective deoarece fondurile de salarii nu mai ajung.

De Daniel Ionașcu,

Anunțurile de la Educație au declanșat un adevărat scandal, o serie de directori suspendându-se din funcție, iar alții refuzând să scrie notele de întrerupere a contractelor, potrivit surselor. Unei persoane chiar i s-a făcut rău la birou vineri, potrivit informatiilor noastre.

Teodorovici: Prea mulți fac control și prea puțini muncesc

De altfel, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a sugerat deja că sunt prea mulți angajați la stat raportat la mărimea și populația țării noastre. Prezent la Antena 3, acesta a spus că sunt prea mulți angajați la stat în funcții de control și ”prea puțini care să muncească”.

Acesta a menționat că şi în Parlament există mult prea mulţi angajaţi la cele două Camere, iar administraţia este mult prea încărcată.

Bogdan Hossu: E semn că nu mai ajung banii

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a declarat la Realitatea TV că acesta este un semn că, din cauza legii salarizării bugetare și a revoluției fiscale, fondurile de salarii nu mai ajung pentru plata actualilor angajați.

Acesta se teme că statul va începe disponibilizări masive. ”Primul efect a fost reforma fiscală și probabil al doilea este reducerea de personal. O restructurare a personalului. Am ajuns la situația în care am avut și trei șefi pe același post, care erau plătiți cu salariu de șef. S-au înmulțit șefii și nu a fost o organizare adecvată. Este un prost management care ar trebui să fie corectat”, a declarat Bogdan Hossu, președinte Cartel Alfa, la Realitatea TV.

Încă două cazuri de coronavirus confirmate în România. Anunțul oficial
Recomandări

Încă două cazuri de coronavirus confirmate în România. Anunțul oficial

 

Companiile de stat, puse iar să cârpească bugetul

Un alt semn că statul are nevoie masivă de bani este acela că își obligă companiile să acorde, pentru al doilea an consecutiv, 90% din profit drept dividende.

Această măsură a fost luată și anul trecut, când de la companiile de stat s-au strâns peste 2 miliarde de lei. Principalele companii de stat sunt Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Electrica, Nuclearelectrica, Conpet, Oil Terminal, Portul Constanța sau Aeroporturi București.

Pe de altă parte, energia electrică s-a scumpit anul trecut la 1 iulie și 1 octombrie, iar gazele naturale s-au scumpit începând cu luna ianuarie 2018. Pe românește, scumpirile la utilități se transformă în profit pentru stat și, mai apoi, în fonduri la buget.


Citeşte şi: Femeie scoasă din casă de gruparea ”Dama cu camelii”: ”Stau prin parcuri și biserici. Noroc că Dumnezeu a dat iarnă blândă”


Close
Închide
  Close