De Simona Josan,

De la aflarea veştii că Walter Palmer (55 de ani), un dentist din SUA, e cel care l-a omorât pe Cecil, cel mai iubit leu din rezervaţia Hwange, americanul e de negăsit. Vecinii spun că nu l-au mai văzut, iar la serviciu nu a mai venit de câteva zile.
Cei care îi condamnă gestul sângeros s-au adunat în faţa casei lui, lăsând mesaje în care îl fac laş sau criminal ori îi trimit ameninţări cu moartea. O mobilizare mult mai mare a fost în mediul virtual, unde se cere extrădarea lui Palmer în Zimbabwe, într-o petiţie semnată de peste 100.000 de oameni. Criticii dentistului au făcut chiar bannere cu sintagma “Je suis Cecil”.
La 1 iulie, Cecil a fost ademenit în afara parcului natural, rănit cu o săgeată şi vânat 40 de ore, înainte să fie împuşcat mortal. A fost apoi jupuit, decapitat şi adjudecat ca trofeu de Palmer. Cecil (13 ani) avea ca semn distinctiv coama neagră, care l-a făcut să devină simbolul rezervaţiei din Zimbabwe.
La 7 ani, superbul exemplar şi-a întemeiat propria turmă, iar în ziua când a fost ucis erau 22 de membri, pui ai leului, dar şi adulţi primiţi de el în familie. Şi mai trist este că şi puii săi sunt sortiţi pieirii. Masculul care va prelua conducerea grupului îi va ucide pentru ca femelele să aducă pe lume propriii lui descendenţi, spun experţii.

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați