De Cătălin Hopulele,

Externarea bărbatului vine ca o rază de speranță pentru medicii ieșeni în contextul în care acesta suferea de co-morbidități, având o boală cronică în stare avansată pentru care făcea tratamente în străinătate, iar starea lui de sănătate se agravase încât a fost și primul pacient internat pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

La primul rând de analize făcut după 13 zile de la internare, testele bărbatului au ieșit tot pozitive încât acesta a mai rămas încă două săptămâni internat în spital fiind o lună de zile de la momentul în care a fost transportat de la Suceava.

A fost primul internat cu coronavirus la Iași

„Cazul bărbatului de 71 de ani, cu co-morbidități, care a fost primul tratat de medicii noștri, a fost declarat astăzi vindecat și a plecat acasă, fiind externat”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul unității medicale.

Bărbatul din Suceava se întorsese acasă în primele zile ale lunii martie cu un autocar Atlassib, după ce fusese acolo pentru a urma tratament pentru boala sa. Bărbatul, care a fost chiar în zona Lombardiei, focarul principal din Italia, a urmat toate indicațiile medicilor și s-a autoizolat la domiciliu, unde a sesizat că starea de sănătate i s-a înrăutăți și s-a prezentat pe 2 martie la Spitalul Județean din Suceava cu febră, frisoane și tuse. A rămas internat la secția de Boli Infecțioase de la unitatea medicală regională, iar testul pentru coronavirus a determinat faptul că există infecția cu COVID19, fiind transferat la Iași.

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite