Mergi direct la conținut »
Viața după #Colectiv. Expoziție impresionantă inspirată de povestea unei supraviețuitoare
Ştiri Libertatea > Ştiri > Viața după #Colectiv. Expoziție impresionantă inspirată de povestea unei supraviețuitoare

Viața după #Colectiv. Expoziție impresionantă inspirată de povestea unei supraviețuitoare

Proiectul “Angels” va fi lansat astăzi, la 11 luni după incendiul din clubul Colectiv, la Arenele Romane din București. 

Numele proiectului a fost inspirat de povestea lui Mariana Oprea, cea care își spune Tedy Ursuleanu, una dintre supraviețuitoarele incendiului care a răpit 64 de vieți și a mutilat peste o sută de tineri.

Cuvintele ei descriu cum nu se poate mai bine tot parcursul si lupta pe care o duce de peste 10 luni:

Pielea topindu-se ca o peliculă subțire de ceară, mirosul de carne arsă, fumul negru acoperindu-ne chipurile, părul arzând mocnit în îmbrățișarea focului, strigăte de durere și disperare. Acestea sunt amintirile mele dintr-o seară de vineri, concertul la care mi-am văzut pentru ultima oară o parte din prieteni. M-am trezit într-un spital, după o lună și jumătate, cu degetele amputate, în incapacitatea de a vorbi, hrănită artificial, cu arsuri de gradul 2B și 3, pe 45% din suprafața corpului.

Alex Csiki angels

Citește și: Mesajul emoţionant al unei supravieţuitoare din Colectiv, la 9 luni de la tragedie: „Am câştigat lupta cu moartea”

În total peste 3 luni de spitalizare, numeroase operații de amputate, plastie și reconstrucție, sute de ore de kinetoterapie pentru a-mi putea recăpăta mobilitatea brațelor și a capului, în încercarea de a duce o viață cât mai aproape de normal, dar nimic din toate astea nu doare mai tare că amintirea zilei de 30 octombrie”, își amintește Tedy.

Fotografiile făcute și semnate de artistul Alex Csiki vor putea fi cumpărate. Acestea sunt însoțite de un certificat de unicitate, iar toate încasările vor ajunge la Tedy, care are încă nevoie de tratamente și intervenții chirurgicale.

Citește și: Poveștile impresionante ale supraviețuitorilor

Close
Închide
  Close