Mergi direct la conținut »
VIDEO | Vicecancelarul austriac a demisionat după apariţia unei înregistrări video compromiţătoare
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Vicecancelarul austriac a demisionat după apariţia unei înregistrări video compromiţătoare

VIDEO | Vicecancelarul austriac a demisionat după apariţia unei înregistrări video compromiţătoare

Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache şi-a anunţat, sâmbătă, demisia din funcţie în urma difuzării unei înregistrări video compromiţătoare. Strache a fost surprins cu o cameră ascunsă promițându-i unei femei care a pretins că este un investitor din Rusia contracte publice în schimbul unui sprijin financiar, potrivit BBC. 

De Andreea Radu,

De asemenea, Heinz-Christian Strache, liderul formaţiunii de extremă dreapta Partidul Libertăţii (FPOe), care face parte din coaliţia de guvernământ, pare să-i indice femeii un sistem de donații potențial ilegal pentru partidul pe care îl conduce, notează bbc.com.

Dezvăluirile făcute de revista Der Spiegel și ziarul Süddeutsche Zeitung vineri seara vin în contextul tensiunilor din cadrul guvernului de coaliție al Austriei.

După imaginile publicate de presa germană, Heinz-Christian Strache și-a prezentat demisia.

„I-am prezentat cancelarului Sebastian Kurz demisia mea din funcţia de vicecancelar şi el a acceptat-o”, a anunţat Strache, în vârstă de 49 de ani, într-o conferinţă de presă la Viena, potrivit Agerpres.

Strache a recunoscut că a făcut o greşeală şi a menţionat că a decis să renunţe la postul de vicecancelar pentru a evita căderea guvernului format din partidul său şi Partidul Popular al lui Kurz. El se afla la guvernare alături de cancelarul conservator Sebastian Kurz din decembrie 2017.

Heinz-Christian Strache a mai anunţat că va fi înlocuit de ministrul transporturilor, Norbert Hofer.

Câteva imagini din filmul care ar fi fost înregistrat în Ibiza în iulie 2017 și difuzat în luna mai a anului 2019 de către revista Der Spiegel și ziarul Süddeutsche Zeitung. 

Foto: EPA


Presa americană: Interzicerea avorturilor va transforma SUA în „România comunistă”. Medic român: „Pentru o femeie, orice contact sexual însemna doar panică și durere”


 

Close
Închide
  Close