”De îndată ce vom avea sesizări, vom transmite un ordin în teritoriu şi, când ştim de aceste situaţii punctuale, se va acţiona ferm şi se va merge până la închiderea totală a autorizaţiei şi suprimarea acestor autorizaţii de funcţionare a acestor instituţii”, spune Victor Costache, conform sursei citate.

Copilului de 4 ani din Pitești care a intrat în comă după ce i-a făcut, ieri, anestezie la o clinică stomatologică i-a fost administrat un cocktail de anestezice – un cocktail cu propofol dormicum – fără a se respecta ”normele minime de securitate”, a declarat ministrul Sănătății.

Victor Costache a adăugat că ”din păcate, nu este un fenomen punctual, se întâmplă pe larg la nivel naţional”.

Este o dramă şi suntem alături de familie. Suntem revoltaţi să ştim că este o practică şi mă bucur că avem şansa să transmitem acest mesaj întregii ţări şi tuturor celor care în cabinete stomatologice folosesc fără autorizare această anestezie generală intravenoasă cu propofol.

Victor Costache:

”Din câte ştiu eu a fost un cocktail cu propofol dormicum fără a respecta normele minime de securitate. Anestezia generală poate fi dată în structuri sanitare acreditate.

Nu putem da anestezie generală unde considerăm că se poate da anestezie generală. Transmitem un mesaj medicilor anestezişti să înceteze aceste practici. Din păcate nu este un fenomen punctual. Se întâmplă pe larg la nivel naţional.

A trebuit să se întâmple o tragedie ca să fie demascat acest fenomen şi vă transmit fermitatea echipe noastre pentru a înceta aceste practici”, a subliniat ministrul Sănătății.

Ad placeholder
Cum explică două judeţe că nu au nici un caz de COVID-19 în ultimele zile
Recomandări
Cum explică două judeţe că nu au nici un caz de COVID-19 în ultimele zile
 

”Anestezia generală pe venă este o procedură care devine sigură când este practicată într-o instituţie sanitară unde … există întotdeauna riscul ca această anestezie, dacă nu este monitorizată, pacientul să trebuiască să fie intubat rapid. Cum poţi intuba un pacient într-un cabinet de anestezie dacă nu este ventilator?”, a adăugat Victor Costache.

Starea copilului este extrem de gravă

Un copil de 4 ani din Pitești a intrat în comă ieri după ce i s-a făcut anestezie generală la o clinică stomatologică. Ministerul Sănătății a anunțat că respectiva clinică nu avea autorizație pentru a face anestezie generală.

Clinica din Pitești a fost amendată de Direcția de Sănătate Publică Argeș cu 20.000 de lei, iar ancheta Ministerului Sănătății și a DPS Argeș continuă.

Starea băiețelului de 4 ani este extrem de gravă. El este internat la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din București, la reanimare, intubat și ventilat mecanic.

Ad placeholder

Copilul fost resuscitat după un stop cardio-respirator, au declarat reprezentanții Spitalului Grigore Alexandrescu pentru HotNews.ro.

Copilul a făcut stop cardio-respirator la stomatologie în urma unei anestezii generale și a fost resuscitat total, a precizat medicul Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu. Starea lui se menține extrem de gravă sub tratament de specialitate și se fac investigații.

Citeşte şi:

Giorgiana Hosu, propunerea pentru șefia DIICOT, și Gabriela Scutea, propusă pentru Parchetul General, au primit aviz negativ de la CSM

Centrul Național al Dansului București e în pragul colapsului: ”Suntem într-un cerc vicios. Ne mai putem plăti chiria doar până în luna mai ”

Cum a schimbat tehnologia viața copiilor din România. În 2010 doar 2% accesau zilnic internetul de pe mobil, iar acum procentul este uriaș

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
HOROSCOP
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională