Mergi direct la conținut »
Victor Ponta, de acord cu referendumul pe justiţie, în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare. Băsescu atrage atenţia asupra riscurilor: "Mare autogol"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Victor Ponta, de acord cu referendumul pe justiţie, în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare. Băsescu atrage atenţia asupra riscurilor: "Mare autogol"

Victor Ponta, de acord cu referendumul pe justiţie, în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare. Băsescu atrage atenţia asupra riscurilor: „Mare autogol”

Fostul premier Victor Ponta, lider al Pro România, a afirmat la Digi24 că, dacă ar fi în locul preşedintelui Klaus Iohannis, ar declanşa referendumul pentru justiţie, în ziua alegerilor europarlamentare. El precizează că, în opinia sa, 26 mai trebuie să fie "un moment în care oamenii trebuie să se exprime asupra legitimității celor care ne conduc". Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat spune însă că "marele autogol” la referendum ar fi ca preşedintele să pună o întrebare legată de justiţie şi să nu se realizeze cvorumul pentru a fi validată consultarea populară şi precizează că nu ar risca cu o astfel de întrebare.

De Valentina Postelnicu,

Ponta: „Trebuie să fie despre legitimitate, legitimitatea de a conduce țara

„Dacă aș fi, dar nu sunt, în locul domnului Iohannis, aș face, da”, a răspuns Victor Ponta, întrebat despre un posibil referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare din 26 mai, potrivit Digi24.ro.

Victor Ponta a arătat că alegerile pentru Parlamentul European de anul acesta trebuie să fie mult mai mult decât cei 33 de români.

„Trebuie să fie despre legitimitate, legitimitatea de a conduce țara. În acest moment, dl. Dragnea spune: eu am luat 46% în 2016, am dreptul să conduc țara. Noi, cei de la ProRomânia, suntem principalul challenger. Cu ceilalți nu se luptă. De ce? Pentru că noi spunem: ăia 46% poate au fost și pentru Ponta, și pentru Tudose. Hai să vedem, iei tot 46%? Bravo! Dar dacă iei 30 sau 25% nu poți să conduci o țară întreagă pe chestia asta”, a spus Victor Ponta, la Jurnalul de seară.

„Probabil dl. Iohannis, pe 26 mai, ca să sporească prezența la vot și ca să vorbească despre legitimitate, întrebarea este următoare: vreți cu penali în funcții publice? Hai să definim, că dacă vorbim de penali, toți cei acuzați… până la urmă și doamna Kovesi e penală, că a fost acuzată. Nu, vorbim despre condamnați”, a adăugat liderul ProRomânia.

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra
Recomandări

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra

El a explicat şi de ce este necesar un astfel de referendum.

„Eu nu înțeleg, și fac politică de 20 de ani, nu înțeleg cum o persoană condamnată nu poate să fie ministru dar poate să fie președintele Camerei Deputaților. N-are sens. Dacă eu nu înțeleg, cu atât mai puțin un român de rând. La președintele României poți să spui până la urmă: dom’le, te aleg oamenii acolo… dar poți să fii al treilea om în stat în felul ăsta? Probabil, nu știu ce va face dl. Iohannis, dar eu cred că 26 mai trebuie să fie un moment în care oamenii trebuie să se exprime asupra legitimității celor care ne conduc. Altfel, că îi ții pe deputați, nici nu mai știu cum, ba se amână votul, guvernezi cu UDMR, Ok, spune-le oamenilor: Eu guvernez cu UDMR! Dar știți, dl. Dragnea e marele patriot, care luptă cu străinii, cu dușmanii. Mă, tu marele patriot și ne vinzi companiile de stat?! Cum vine chestia asta!”, a mai spus fostul premier.

Ce s-a întâmplat la 6:19 dimineața la petrecerea de nuntă a Teodorei Becali. A apărut filmarea
Recomandări

Ce s-a întâmplat la 6:19 dimineața la petrecerea de nuntă a Teodorei Becali. A apărut filmarea

Băsescu: „N-aş risca să pun o întrebare pe justiţie. În schimb, aş căuta o soluţie care să mă ducă la succes, frate! Ca aia de genul Vreţi 300 de parlamentari?”

„Eu, dacă aş fi preşedinte, probabil că m-aş îndrepta către un referendum. Aş găsi o întrebare care să stimuleze venirea la vot. Electoratul PSD e mult mai disciplinat decât al partidelor de dreapta şi atunci, dacă vrei să îl aduci la vot, trebuie să îi mai dai ceva, ceva de mare interes. Aş găsi o astfel de întrebare, că-i liber să pună orice întrebare vrea. Marele autogol ar fi dacă, spre exemplu, ar pune o întrebare legată de justiţie şi nu s-ar face cvorum. Şi atunci n-aş risca să pun o întrebare pe justiţie. În schimb, aş căuta o soluţie care să mă ducă la succes, frate! Ca aia de genul «Vreţi 300 de parlamentari?» «Da»”, a declarat Traian Băsescu, luni seara, într-o emisiune la TVR1.

Președintele Klaus Iohannis a început să lucreze la strategia pentru referendumul pe justiție, care ar avea loc în ziua alegerilor europarlamentare, pe 26 mai, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate Cotroceniului.

Decizia preşedintelui vine după ce Curtea Constituţională a admis sesizarea şefului statului, respingând astfel interdicţia introdusă de actuala majoritate, în legea referendumului, cu privire la organizarea unui referendum pe probleme de interes naţional, în aceeaşi zi cu alegerile.

Citeşte şi: Cum a recuperat DIICOT inventarul Tezaurului României de la Moscova, după ce a aflat că dosarul este negociat cu oameni de afaceri ruși!

Close
Închide
  Close