Mergi direct la conținut »
VIDEO| Capitala, în ziua de Paşte. Am mers prin Bucureşti cu bicicleta să vedem cum arată oraşul fără traficul de coşmar
Ştiri Libertatea > Ştiri > VIDEO| Capitala, în ziua de Paşte. Am mers prin Bucureşti cu bicicleta să vedem cum arată oraşul fără traficul de coşmar

VIDEO| Capitala, în ziua de Paşte. Am mers prin Bucureşti cu bicicleta să vedem cum arată oraşul fără traficul de coşmar

Sunt doar câteva zile pe an în care bucureştenii nu sunt sufocaţi de trafic. Chiar şi zilele de weekend au devenit obositoare pentru cei care se urcă la volan. De sărbători, însă, o mare parte a oraşului se goleşte. Din cele două milioane de maşini din Capitală nu ies pe străzi nici 10%.

De Ștefan Pană,

Am vrut să vedem cum s-ar putea circula prin acest oraş dacă nu ar sta maşinile bară la bară.  Am pornit din Piaţa Victoriei, acolo unde un echipaj de Poliţie supraveghea traficul. Trafic este însă mult spus. Agentul era de la ora 5 dimineaţa la muncă.

„Acum ce a mai început să se anime, că până acum nu a trecut nimeni”, ne-a spus el. Aşa ceva nu vede decât în zi de sărbătoare.

În Bucureşti sunt undeva pe la 2 milioane de maşini înmatriculate, la care se adaugă şi zecile de mii de autovehicule care îl tranzitează. Într-o zi normală, sunt probabil un milion de maşini în trafic.

Capitala noastră este pe locul cinci în topul celor mai aglomerate oraşe din lume, potrivit producătorului de sisteme GPS TomTom. La orele de vârf, şoferii stau în trafic de aproape 2 ori mai mult decât în mod normal.

De-a lungul timpului, Primăriile au promis diverse măsuri pentru a rezolva problema traficului, însă fără rezultat. Când şi-au dat seama că nu pot fluidiza traficul, următoarea soluţie propusă a fost să îl limiteze. Adică, din când în când, să fie interzise maşinile pentru o zi, astfel încât oamenii să înveţe să folosească transportul în comun. Nici acest plan nu s-a concretizat.

Însă, aşa cum arată experimentul Libertatea, Bucureştiul poate fi un oraş foarte frumos atunci când nu este sufocat de maşini.

 

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | EXPERIMENT LIBERTATEA: Am transformat o zi de pedalat într-un joc pe calculator. Câte vieți pierde un biciclist în București? 

Close
Închide
  Close