Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Cum sună celebra piesă „Ani de liceu” în variantă jazz, cântată de Irina Sârbu
Ştiri Libertatea > Ştiri > VIDEO/ Cum sună celebra piesă „Ani de liceu” în variantă jazz, cântată de Irina Sârbu

VIDEO/ Cum sună celebra piesă „Ani de liceu” în variantă jazz, cântată de Irina Sârbu

"Ani de liceu", celebrul șlagăr de muzică ușoară interpretat de Stela Enache, care făcea furori în anii '80 pe coloana sonoră a la fel de cunoscutului film "Liceenii", a intrat deja în legendă.

De Florin Ghioca,

Și ca orice hit care se respectă, de-a lungul timpului a căpătat și alte reinterpretări, cu vocile muzicienilor generațiilor care au urmat.

Cea mai nouă „adaptare” a piesei o are ca solistă pe cunoscuta interpretă de jazz Irina Sârbu, care a urcat pe scena Teatrului Metropolis cu această melodie, cântată chiar în fața actorilor care au jucat în film! S-au bucurat să o audă și au aplaudat-o la scenă deschisă Tamara Buciuceanu – Botez (Isoscel), Mihai Constantin (Ionică), Ștefan Bănică jr (Mihai), Oana Sârbu (Dana), George Ivașcu (elevul care aduce cadou un iepure) și Cristina Deleanu (directoarea școlii).

„Noua” piesă are influențe de jazz și nu numai, iar vocea Irinei i-a fermecat pe toți cei prezenți în sală. La final, în culise, cu toții au ținut să o felicite, mai ales că melodia a fost interpretată cu ocazia aniversării Teatrului Metropolis, dar și a celor 65 de ani de activitate scenică pentru celebra „Isoscel”, Tamara Buciuceanu – Botez.

„Irina Sârbu Band”, respectiv Irina Sârbu (voce), Puiu Pascu (pian), contrabasistul Ciprian Parghel și percuționistul Tudor Parghel, are un repertoriu alcătuit din piese de jazz, samba, bossa nova, dar şi tango argentinian, muzică românească interbelică, muzică franceză, într-o interpretare originală.

 

Close
Închide
  Close