De Denisa Dudescu,

Update 18:14 ”Persoanele care se aflau în afara cimitirului nu au respectat prevederile ordonanței militare. Mai multe echipaje ale Poliției din Baia Mare au intervenit, duminică. Persoanele care au participat la înmormântare vor fi identificate și sancționate”, a spus Dan Duca, purtătorul de cuvânt al Comitetului pentru Situații de Urgență, la Antena 3.

De asemenea, acesta a mai spus că șefii polițiștilor care au intervenit la eveniment au demarat verificări interne.

În plină pandemie de coronavirus, ordonanţele militare pur şi simplu sunt ignorate de unii cetățeni. Deși, potrivit ordonanțelor militare, la o înmormântare pot participa maximum 8 persoane, în Baia Mare lucrurile stau diferit.

Sute de oameni s-au strâns, duminică, pentru a conduce pe ultimul drum o persoană apropiată. Un șofer a fost cel care a surprins aglomerația. Poliția s-a autosesizat în acest caz și a venit să supravegheze modul în care se desfășoară evenimentul. La faţa locului au fost şase echipaje de poliţie şi patru de jandarmi.

”Slujba de înmormântare s-a desfășurat în conformitate cu prevederile ordonanței militare, cu participarea a maximum opt persoane. Celelalte persoane care au rămas în zona trotuarelor și gardurilor cimitirului sunt verificate, identificate și vor fi sancționate contravențional de polițiști pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare”, se arată în comunicatul transmis de poliție, potrivit baiamare24.

Oamenii sunt împrăştiaţi atât în incinta cimitirului de pe Bd. Unirii, cât şi de-a lungul şoselei, dar şi pe terenurile virane din zonă. Câțiva dintre oameni aveau măști de protecție, însă măsura de distanțare socială nu a fost respectată în totalitate.

Citeşte şi:

Oamenii sfidează legea. Înmormântare cu alai într-o localitate din Baia Mare

Cum arată o înmormântare în vremea coronavirusului. Fotografii dureroase de la o biserică din București

Două persoane cu COVID-19 au participat la o înmormântare, în Caraș-Severin. Una dintre ele a împărțit pachete cu alimente

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor