MENIU CAUTĂ
22 Iun. 2018 10:29

VIDEO / Cum se completează corect fișa de înscriere la liceu. Sfaturi de la președintele comisiei municipale de admitere în liceu

Distribuie

A trecut Evaluarea națională din 2018, iar acum urmează o altă etapă importantă, respectiv admiterea la liceu. Pentru acest lucru, însă, trebuie să fie completată fișa de opțiuni pentru repartizarea computerizată. Inspectorul general școlar adjunct al ISMB, Liliana Maria Toderiuc, ne explică cum trebuie completată corect această fișă, la Interviurile Libertatea Live.

Președintele comisiei municipale de admitere va vorbi și despre numărul maxim și numărul minim de opțiuni pe tranșe de medii, dar și despre rezultatele la Evaluarea Națională, înainte de contestații.

Rezultatele finale, după contestații, la Evaluarea Naţională 2018 vor fi afişate la avizierele unităţilor de învăţământ şi pe site-ul evaluare.edu.ro.

Primele rezultate la Evaluarea Națională 2018 au fost afișate marți, 19 iunie. În aceeași zi, elevii nemulțumiți de note au putut depune contestații.

Statistica generală a Ministerului Educației arată că din cei 142.847 de candidaţi prezenți, un număr de 104.972 de candidați, adică 73,5 la sută, a obţinut medii mai mari sau egale cu 5. Dintre aceștia, 319 candidați au încheiat examenul cu media generală 10.

 

Citește mai multe despre Admitere liceu pe Libertatea.

Comentarii