Mergi direct la conținut »
VIDEO | Momentul în care pământul dintr-o pădure pare că ”respiră”. Explicațiile specialiștilor
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Momentul în care pământul dintr-o pădure pare că ”respiră”. Explicațiile specialiștilor

VIDEO | Momentul în care pământul dintr-o pădure pare că ”respiră”. Explicațiile specialiștilor

Filmare cel puțin ciudată realizată în regiunea Quebec, Canada. În imagini este surprins momentul în care o pădure lasă impresia că respiră.

Imaginile au fost surprinse de localnicul Jean Arthur, în Sacre-Coeur, Quebec. În acestea se poate vedea cum solul, acoperit de mușchi, se ridică și coboară, cu tot cu copacii pădurii de deasupra, dând impresia că respiră, scrie theweathernetwork.com.

Videoclipul a ajuns viral rapid pe rețele sociale, unde mii de oameni s-au întrebat care este explicația din spatele fenomenului misterios.

Oamenii de știință explică că este vorba, de fapt de o iluzie optică. În realitate, la ploi puternice, însoțite de vijelii, solul se îmbibă cu apă, ceea ce permite rădăcinilor copacilor să se „joace” în pământ. Astfel, când vântul bate cu putere și mișcă copacii, și rădăcinile acestora se ridică în solul moale și umed, apoi coboară la poziția inițială.


CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis, internat și operat la umărul stâng. Care este starea președintelui


FOTO: CAPTURĂ VIDEO

Close
Închide
  Close