MENIU CAUTĂ
, de Radu Tutulan

VIDEO / Preşedintele companiei Air Canada Rouge, după primul zbor direct spre România: ”Încurajăm canadienii să descopere Bucureştiul”

Distribuie

Primul zbor direct din Canada a ajuns, vineri, în România, după 10 ani de când cursele transatlantice din ţara noastră au fost suspendate, momentul fiind marcat de însuşi preşedintele companiei Air Canada Rouge, Duncan Bureau, imediat după ce a coborât din avion.

Vineri 7 iunie, primul zbor direct, din ultimii 10 ani, pe ruta Canada-România a aterizat pe Aeroportul ”Henri Coandă” Otopeni. Peste 280 de pasageri s-au aflat la bordul aeronavei Boeing 767 – 300 ER, majoritatea români. Printre călători s-a aflat şi preşedintele companiei Air Canada Rouge, Duncan Bureau, care a venit la Bucureşti special pentru a inaugura această rută.

Imediat după ce a coborât din avion, Duncan Bureau a dat mâna cu ministrul român al Transporturilor şi, alături de directorul interimar al Aeroportului „Henri Coandă” din Bucureşti, a tăiat panglica, pentru a marca, în mod simbolic, inaugurarea noilor rute aeriene directe Bucureşti – Toronto şi Bucureşti – Montreal.

Vineri, Duncan Bureau, preşedintele Air Canada Rouge, a tăiat pamblica, în mod simbolic, de inaugurare a primului zbor transatlantic din România spre Canada

Duncan Bureau, preşedintele Air Canada Rouge, a tăiat panglica de inaugurare a primului zbor direct Canada – România

„E o oportunitate specială pentru noi să începem zborurile spre România. CEO-ul nostru este de origine română şi este extrem de încântat de aceste rute. De asemenea, ne-am sincronizat perfect cu aniversarea Centenarului, iar cu acest Boeing 767, vom aduce 40.000 de locuri între Canada şi România în primul an şi ne uităm la oportunități de creştere pe această piaţă. Sunt foarte multe rezervări în avans şi suntem mulţumiţi de reacţia din piaţă. Ne aşteptăm la un sezon puternic şi încurajăm canadienii să descopere Bucureştiul”, a declarat Duncan Bureau, preşedintele Air Canada Rouge, la conferinţa de presă prilejuită de inaugurarea acestei rute.

Inaugurarea vine în condiţiile în care solicitanţii de azil tensionează relaţiile dintre România şi Canada, la doar 6 luni de la ridicarea vizelor, din cauza celor peste 1.000 de cereri de azil politic.

Preşedintele Air Canada Rouge mai spune că deja 90% din biletele disponibile în luna iunie pe relaţia România – Canada au fost vândute şi se aşteaptă ca şi în lunile următoare să fie o cerere la fel de mare. Aceste zboruri vor fi menţinute până în luna octombrie, după această dată urmând ca firma canadiană să decidă dacă rutele spre România sunt profitabile, sau nu.


Citește și:

10 ani de la victoria junioarei Simona Halep la Roland Garros. Cum arată Elena Bogdan, învinsa din finală

Citește mai multe despre aeroport, air canada rouge, avion, Canada, Investigații şi Reportaje și Romania pe Libertatea.

Comentarii