Mergi direct la conținut »
Soțul femeii moarte după ce a născut la o clinică privată din Constanța vrea să facă plângere penală și sesizare la Colegiul Medicilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

VIDEO/Ultimele clipe din viața femeii moarte după ce a născut la o clinică privată din Constanța. Femeia s-a filmat înainte de a naște

De Cătălin Schipor, . Ultimul update Vineri, 26 ianuarie 2018, 13:26

Soțul femeii care a murit la scurt timp după ce a născut la o clinică privată din Constanța a vrut să depună plângere la Colegiul Medicilor, însă nu i-a fost primită pe motiv că este scrisă de mână. Gheorghiță Mocanu este decis să revină la Colegiu cu sesizarea redactată la calculator și în același timp să depună și o plângere penală. Clinica privată se apără și spune că travaliul şi naşterea au decurs normal, dar că femeia avea o anomalie placentară rară și foarte gravă.

Ad placeholder

Dramă într-o familie din Constanța. La scurt timp după naștere, o tânără mămică a suferit o complicație ce i-a fost fatală. Familia Mocanu a ales spitalul privat Isis din Constanța. Totul a fost normal și nimeni nu le-a vorbit de niciun risc, ținând cont că femeia era la a doua naștere și pe care voia sa o facă natural, după ce la prima a suferit o cezariană. Mai mult, în câteva imagini filmate în salonul de spital, mama și copilul par în regulă, ca la începutul unui nou drum într-o familie fericită. Nimic nu prevestea că acelea aveau să fie ultimele imagini cu femeia în viață.

„Din declarația unei doamne doctor de a doua zi dimineața a reieșit că nu există niciun motiv pentru care să fi ales cezariana”, a declarat pentru Libertatea Gheorghiță Mocanu, soțul femeii.

De altfel, nașterea a decurs normal, travaliul durând trei ore, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie.  În tot acest timp, bărbatul a fost lângă soția sa.

„Totul a decurs normal, a născut un copil perfect sănătos după un travaliu de trei ore. Soția era OK, destinsă. După naștere, cam la 40-45 minute, a cerut medicului care o curăța de resturile de placentă și care o cosea, să o lase câteva minute să  se odihnească. Doctorul a fost de acord, iar mie mi-a cerut să mă duc să stau cu copilul care se află într-un salon alăturat. După câteva minute, am auzit-o țipând puternic de mare durere. Am vrut să intru înapoi în sala în care se afla ea, dar o asistentă mi-a spus să astept afară. Se auzeau doar gemete, iar după aproximativ 5 minute am auzit o asistentă spunând că nu are puls și că intră în stop. La scurt timp, au ieșit cu ea din sala de nașteri pe o targă pentru a o duce in camera de resuscitare, iar pe drum a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitată, iar un medic le-a cerut asistentelor să sune la 112”, a povestit soțul femeii. 

Echipajul ambulanței ajuns la spitalul privat a intubat-o si a transportat-o la Spitalul Județean Constanța. Aici, a fost dusă direct în sala de operații, unde o echipă complexă de medici a luptat aproximativ trei ore să-i salveze viața, dar fără succes.

„A fost un caz grav, pacienta pierzând o cantitate mare de sânge într-un timp foarte scurt, în urma unei rupturi de uter”, a precizat dr. Vlad Tica, medicul șef al secției de Obstetrica ginecologie a SCJU Constanța.

Soțul femeii spune că șeful clinicii private a încercat imediat după ce starea de sănătate a soției s-a agravat să îl liniștească, spunîndu-i că în timpul extragerii placentei care nu a ieșit singură pacienta a suferit o ruptură de col uterin, dar așa ceva este destul de frecvent și că nu are de ce să își facă griji.

Cu toate acestea, femeia a decedat, fiind resuscitată în total de cinci ori.

Gheorghiță Mocanu a povestit că a fost la Colegiul Medicilor, pentru a reclama actul medical în urma căruia soția sa a decedat. Aici însă, a avut parte de o surpriză.

Direcția de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5 a dat 250.000 euro Antenei 3 și unei alte firme abonată la contracte cu Primăria Sectorului 5
Recomandări
Direcția de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5 a dat 250.000 euro Antenei 3 și unei alte firme abonată la contracte cu Primăria Sectorului 5
 

„Mi-au spus că acceptă doar plângeri redactate la calculator, că cele scrise de mână pot fi greu lizibile, înainte de a vedea cum scriu. O să mă duc și cu o sesizare scrisă la calculator și voi depune și plângere penală”, a precizat bărbatul.

Într-un comunicat de presă, Departamentul de comunicare al Isis Hospital precizează că travaliul și nașterea au decurs normal, „sub atenta monitorizare a parametrilor vitali materni şi fetali de către echipa medicală”.

Nou-născutul, un băiețel de 2.600 grame, scor Apgar 8-9, are stare generală bună şi se află sub supravegherea specialiştilor Secţiei de Neonatologie din unitatea privată.

Ad placeholder

Reprezentanții clinicii spun că femeia a suferit „un sindrom hemoragic supra-acut post-partum, determinat de o anomalie placentară rară”, complicaţie ce nu poate fi depistată înaintea nașterii, cu un prognostic foarte grav.

„Sindromul hemoragic este principala cauză de mortalitate maternă conform ghidurior clinice de Obstetrică-Ginecologie şi statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Hemoragia post-partum este o complicaţie care poate să apară atât în cazul femeilor care nasc natural, cât şi prin operaţie cezariană. Urmare a apariţiei acestei complicaţii severe, echipa medicală a efectuat toate manevrele şi procedurile impuse în acest caz şi s-a decis transferarea pacientei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa din cauza complexităţii şi gravităţii cazului şi nevoii de implicare a unei echipe multidisciplinare”, se arată în același comunicat de presă.

Printr-un document oficial, Raed Arafat și șefa DSP-urilor îi amenință cu închisoarea pe cei scoși din izolare de Curtea Constituțională!
Recomandări
Printr-un document oficial, Raed Arafat și șefa DSP-urilor îi amenință cu închisoarea pe cei scoși din izolare de Curtea Constituțională!
 

Echipa medicală susține că au fost discutate cu pacienta, pe durata sarcinii, modalităţile de naştere, aceasta alegând informat o naştere naturală pe uter cicatricial post-cezariană. Medicii menţionează că, din punct de vedere medical, pacienta a îndeplinit condiţiile pentru  travaliul de naştere post-cezariană.

Citește și: Părinții tinerei ucise de subofițerul MApN, declarații șocante. “Are un dosar care s-a muşamalizat pentru că are un cumnat în Poliţie”

Ad placeholder
Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
PARTENERI - GSP.RO
Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close