MENIU CAUTĂ
10 Mar. 2018 18:34 , de Valentina Postelnicu

Viorica Dăncilă a devenit președinte executiv al PSD; Congresul Extraordinar a votat noua echipă a lui Liviu Dragnea

Distribuie

Viorica Dăncilă a devenit președinte executiv al PSD; Congresul Extraordinar a votat noua echipă a lui Liviu Dragnea, după un maraton de peste șase ore. Nu au lipsit nici criticile, doi contracandidați ai premierului anunțând că se retrag, din cauza problemelor la vot. Dăncilă a primit 2.880 de voturi, din 3.800 valabil exprimate.

La Congres au fost înscriși 24 de candidaţi, pentru funcțiile de președinte executiv, secretar general și 16 posturi de vicepreședinte.

Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu s-au înscris în cursa pentru funcţia de preşedinte executiv, iar pentru cea de secretar general şi-au depus candidatura Codrin Ştefănescu şi Marian Neacşu.

Ecaterina Andronescu și Nicolae Bănicioiu s-au retras, acuzând că votarea a început cu mult timp înainte de startul oficial.

În urma votului de sâmbătă, premierul Viorica Dăncilă devine 'numărul doi' în partid. Ea a anunțat deja că va renunța la șefia Organizației de Femei, unde favorită este Rovana Plumb.

Noua conducere a PSD, aleasă la Congresul Extraordinar din 10 martie, este:

Președinte executiv: Viorica Dăncilă

Secretar general: Marian Neacșu

Regiunea Bucureşti-Ilfov: Gabriela Firea şi Robert Negoiţă

Regiunea Sud-Vest: Lia Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu

Regiunea Muntenia: Carmen Dan și Adrian Ţuţuianu

Regiunea de Sud-Est: Mirela Furtună şi Marian Oprişan

Regiunea Nord-Est: Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase

Regiunea Nord-Vest: Doina Pană şi Gabriel Zetea

Regiunea Vest: Natalia Intotero şi Mihai Fifor

Regiunea Centru: Roxana Mînzatu şi Bogdan Trif

Peste 4.000 de delegați social-democrați, veniți din toată țara, și-au ales o nouă echipă de conducere pentru Liviu Dragnea. Congresul a fost convocat de președintele PSD, imediat după ce Mihai Tudose și-a pierdut încrederea partidului și a fost schimbat la Palatul Victoria cu Viorica Dăncilă.

Citește și: VIDEO/Fosta unitate militară în care au fost executați soții Ceaușescu va fi reamenajată. Un mall se va construi în apropiere

Loading...
Comentarii