De Mihai Niculescu,

Viorica Dăncilă a declarat luni seară, după Comitetul Executiv al PSD, că este susținută mai departe de partid pentru candidatura ei la funcția supremă în stat. „Nu a existat acest subiect în discuțiile cu domnul Tăriceanu” a spus Dăncilă, referindu-se la recentele declarații ale liderului ALDE care îi sugera să facă un pas în spate pentru ca el să fie candidatul PSD-ALDE la alegerile prezidențiale din toamnă.

Nici eventuala alianță cu PRO România, formațiunea lui Victor Ponta nu se va concretiza, a mai spus Dăncilă.

”Majoritatea colegilor au decis că nu e oportună cooptarea Pro-România la guvernare”, a precizat Viorica Dăncilă.

Dăncilă a explicat că mai multe declarații făcute de Victor Ponta au „nemulțumit PSD” și au condus la „această reticență la a coopta PRO România la guvernare”.

De asemenea, Dăncilă a mai spus că a discutat cu președintele Pro România despre o eventuală susținere a PSD, dar nu s-a ajuns la nicio concluzie.

”Am avut o discuție cu Victor Ponta despre o eventuală susținere a PSD, s-au abordat noțiuni generale, nimic punctual”, a declarat Dăncilă.

”Vom discuta cu partenerii de alianță, vom vedea care este opinia dumnealor, vom analiza avantajele și dezavantajele, este importantă stabilitatea României și pentru asta acest Guvern trebuie să meargă înainte” a mai precizat președintele PSD.

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea
Recomandări

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea

 

Alianța PSD-ALDE nu se va rupe, a dat asigurări Dăncilă.

„Pentru a avea stabilitate acest guvern trebuie să meargă înainte și trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, atât PSD cât și ALDE”, a subliniat ea.

„PSD nu acceptă un ultimatum”

Premierul a negat faptul că Tăriceanu ar fi cerut ca reprezentanții ALDE să fie numiți în fruntea unor ministere, în plus față de negocierile inițiale, pentru a rămâne la guvernare alături de PSD.

„PSD nu acceptă un ultimatum” în condițiile în care „discuțiile în cadrul unei alianțe sunt discuții aplicate, un dialog constructiv, nu putem vorbi de un ultimatum dat ” a punctat Dăncilă.

Mai mult, a mai precizat Dăncilă, în perioada următoare nu va avea loc o restructurare a guvernului, ci o remaniere.

„Nu avem în vedere o restructurare în viitorul imediat, dar ne gândim la o remaniere pentru miniștrii care nu au performat și la o ajustare a programului de guvernare”, a spus ea.

Nici programul de guvernare nu va schimbat, ci doar „ajustat” a mai spus premierul României.

Citeşte şi:

Tăriceanu îi dă un ultimatum lui Dăncilă: restructurare și un nou program de guvernare, până pe 20 august

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre