Mergi direct la conținut »
Vizita Papei Francisc în România, incertă. Dăncilă insistă cu vizita, deşi Vaticanul a contrazis-o
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Vizita Papei Francisc în România, incertă. Dăncilă insistă cu vizita, deşi Vaticanul a contrazis-o

Vizita Papei Francisc în România, incertă. Dăncilă insistă cu vizita, deşi Vaticanul a contrazis-o

Vizita Papei Francisc în România este incertă. Premierul Viorica Dăncilă insistă că Suveranul Pontif va veni în ţara noastră anul viitor, asta deşi atât Preşedinţia României, cât şi Arhiepiscopia romano-catolică au negat acest lucru. Prim-ministrul spune că însuşi Papa Francis a anunţat-o că va veni în ţara noastră în 2019.

De Sorina Ionaşc,

Premierul Viorica Dăncilă a reiterat faptul că Papa Francisc ar urma să efectueze o vizită în România, în 2019.

„Sunt un om responsabil, am spus că Sanctitatea sa Papa Francisc a spus că o să vină anul viitor în România. Vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc nu e făcută nici pentru prim-ministru, nici pentru preşedinte, ci pentru România şi vreau să se bucure de această vizită România şi românii”, a precizat Viorica Dăncilă, la Parlament.

Afirmaţia sa vine în ciuda faptului că purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei romano-catolice Bucureşti a negat informaţia.

„Vizita Papei în România. Nunţiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, m-a rugat să fac o precizare pentru presă: Când se va stabili vizita Papei Francisc în ţara noastră, anunţul acesteia va fi făcut simultan de cele două părţi: Statul Vatican (Sf. Scaun) şi Preşedinţia României”, a postat Doboş de pe Facebook.

Contradicţiile vin după ce Viorica Dăncilă a fost într-o vizită oficială la Vatican şi a discutat personal cu Suveranul Pontif. În comunicatul de la momentul respectiv, Guvernul a omis să precizeze că Papa Francisc i-a vorbit Vioricăi Dăncilă despre „importanţa concordiei în societatea românească în vederea binelui comun”.


Citeşte şi: Rovana Plumb și Liviu Pop, în căruță. ”Parcă suntem Prințesa Diana și Prințul Charles”


Close
Închide
  Close