Mergi direct la conținut »
Vremea se încălzește în următoarele zile. Temperaturile vor ajunge și la 17 grade
Ştiri Libertatea > Ştiri > Vremea se încălzește în următoarele zile. Temperaturile vor ajunge și la 17 grade

Vremea se încălzește în următoarele zile. Temperaturile vor ajunge și la 17 grade

În zilele următoare, vremea se încălzește semnificativ, iar temperaturile vor ajunge la 17 grade Celsius în vestul și centrul țării, la sfârșitul săptămânii. Meteorologii spun că valul de aer cald din Africa va aduce în țara noastră și particule de praf saharian.

Fenomenul nu va avea efecte asupra României, susțin specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

„În partea de sud-est a continentului, inclusiv, în ţara noastră, circulaţia aerului se va face din partea sudică ceea ce va presupune un raport din ce în ce mai cald din nordul Africii, motiv pentru care temperaturile vor fi în creştere şi vom ajunge la o temperatură destul de caldă, mai ales în regiunile intracarpatice şi în sudul teritoriului. Cu temperaturi uşor mai scăzute, dar tot o vreme caldă ne aşteaptă în Moldova, Muntenia şi Oltenia, unde temperaturile ar putea fi influenţate de prezenţa norilor”, a declarat meteorologul de serviciu în cadrul ANM, pentru Mediafax.

Meteorologii spun că în acest week-end vom avea parte de temperaturi de până la 17 grade Celsius.

„Va fi o vreme deosebit de caldă, maximele de sâmbătă se vor situa în general între 5 şi 15 grade, iar duminică va fi vârful acestei perioada mai calde, cu maxime între 7 şi 17 grade. Cele mai ridicate valori le vom avea în vest şi centrul ţării”, a explicat reprezentantul ANM.

Cum va fi vremea în București în week-end

Odată cu aerul cald, din Africa vor fi aduse și particule de praf saharian. Meteorologii susțin că acest fenomen nu va avea consecințe asupra țării noastre.

„Aşa se întâmplă pentru că circulaţia aerului este din nordul Africii. Din fericire pentru ţara noastră, aceste particule nu vor fi aduse la nivelul solului pentru că nu prea aşteptăm precipitaţii, poate doar în extremitatea de vest şi sud-vest a teritoriului în noaptea de duminică spre luni să avem nişte ploi, care ar putea aduce la nivelul solului şi acest praf saharian, dar nu în cantităţi mari. Acest lucru se va petrece în ţările învecinate cu Marea Mediterană”, a precizat meteorologul ANM.

În Capitală sunt așteptate temperaturi mai mari față de media acestei perioade.

„În Capitală va fi o vreme mai caldă decât în mod obişnuit. Sâmbătă ne aşteptăm la o maximă de 11-12 grade, duminică s-ar putea ca temperatura să fie un pic mai scăzută pentru că cel puţin în prima parte a zile s-ar putea să ne confruntăm cu o nebulozitate joasă sau ceaţă, dar vorbim de o vreme caldă. Inclusiv minimele nu vor coborî sub 2-3 grade”, a spus reprezentantul ANM.

Vezi care prognoza meteo valabilă până pe 10 februarie.

sursă foto: Pixabay


Citește și Medici inventați cu 9 dolari în reclamele pentru produse ce promit vindecare miraculoasă! Din 1.000 de suplimente alimentare care intră anual pe piață, Ministerul Sănătății a verificat publicitatea a doar 25!


 

Close
Închide
  Close