De Daniel Ionașcu,

Oferta este cu 33% mai mult decât se tranzacționau acțiunile HP luna trecută și este compusă în proporție de 77% cash și 23% acțiuni la noua entitate, conform CNBC.

HP a anunțat recent un program de concedieri care va cuprinde între 7.000 și 9.000 de angajați.

Joi, acțiunile HP se tranzacționau la 19,61 dolari bucata, sub oferta de 22 de dolari a celor de la Xerox.

Investitorii sunt însă îngrijorați de mărimea diferită a companiilor: HP are o capitalizare bursieră de 29 de miliarde de dolari, pe când Xerox este de doar 8,2 miliarde.

HP are peste 1.200 de angajați în România

HP deține în România un centru cu 1.200 de angajați.

HP Inc România a avut în anul 2018 venituri de 305,8 milioane de lei și un profit de 8,3 milioane.

Schimbări profunde în lumea calculatoarelor

HP Inc provine din divizarea fostului gigant Hewlett-Packard. Acesta s-a spart în două în anul 2015: divizia de servere, rețelistică și servicii se numește HP Enterprise, iar cea care conține divizia de calculatoare și imprimante este HP Inc.

În urmă cu 10 ani, HP era cea mai mare companie IT din lume după venituri, cu încasări de mai bine de 120 de miliarde de dolari anual.

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii
Recomandări

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii

Nici rivalele sale nu au stat degeaba în ultimii ani: Lenovo a cumpărat Motorola de la Google cu 2,9 miliarde de dolari și divizia de servere x86 de la IBM cu 2,3 miliarde, în vreme ce Dell a cumpărat în 2015 furnizorul de soluții de stocare EMC cu 67 de miliarde de dolari.

Transformările au venit din scăderea popularității calculatoarelor printre consumatori, și creșterea smartphone-urilor în preferințe, ceea ce a permis unor companii precum Apple și Samsung să devină adevărați giganți.

De asemenea, internetul a devenit tot mai folosit, ceea ce a permis ca Google și Amazon să se dezvolte masiv.

Xerox, inventatoarea PC-ului modern

Xerox este compania care a inventat calculatorul personal în forma actuală, cu interfață grafică, tastatură și mouse.

Acestea au fost copiate de către Steve Jobs in timpul unei vizite la centrul Xerox din Palo Alto, iar cofondatorul Apple le-a implementat în calculatoarele produse de compania sa.

Firma unui mason cu studii la Academia SRI vinde spitalelor românești roboți cu 150.000 de euro bucata, care au ca preț de intrare 65.000 de euro!
Recomandări

Firma unui mason cu studii la Academia SRI vinde spitalelor românești roboți cu 150.000 de euro bucata, care au ca preț de intrare 65.000 de euro!

La acel moment, celălalt cofondator Apple – Steve Wozniak – lucra pentru Hewlett-Packard. ”Woz” s-a dus cu designul calculatorului său și a rugat HP să îl producă, dar gigantul a refuzat, după cum scria BizJournal.

Ulterior, în anul 2002, HP a cumpărat producătorul de calculatoare Compaq pentru 25 de miliarde de dolari, conform CNET.

În 2018, japonezii de la Fujitsu au făcut o ofertă de 6,1 miliarde de dolari pentru Xerox, dar afacerea a căzut.

HP, compania care ”a inventat” Silicon Valley

HP este compania care a fondat practic Silicon Valley. Cofondatorii săi au fost Bill Hewlett și David Packard, iar societatea a adus de-a lungul timpului extrem de multe invenții și inovații.

În 1938, Disney a ales oscilatoare HP pentru sunet, în 1963 NASA a ales sintetizatoarele de frecvență HP pentru programul său spațial, potrivit ITPro.

În 1964, HP a produs un ceas atomic, pe bază de cesiu, îndeajuns de mic cât să fie folosit de NASA, iar în 1968 HP a produc primul ”calculator personal” modern.

În 1977, HP a produs primul smartwatch, în vreme ce în 1980 a adus pe piață primul PC all-in-one.

În 1991, HP a lansat prima imprimantă color din lume, iar în 1994 a colaborat cu Intel pentru a realiza primele procesoare pe 64 de biți.

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură
HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură