Mergi direct la conținut »
Zeci de zboruri au fost anulate în statul american Arizona din cauza temperaturilor prea ridicate
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Zeci de zboruri au fost anulate în statul american Arizona din cauza temperaturilor prea ridicate

Zeci de zboruri au fost anulate în statul american Arizona din cauza temperaturilor prea ridicate

Zeci de zboruri au fost anulate în capitala statului american Arizona, Phoenix, din cauza temperaturilor prea ridicate. Prognoza meteo arată că temperaturile ar putea să ajungă chiar la 49 de grade Celsius, iar avioanele nu pot să decoleze în aceste condiții, relatează BBC News.

Compania American Airlines a anunțat că anulează zeci de zboruri programate pe aeroportul Sky Harbor, între intervalul ora 15.00 – 18.00, din cauza temperaturilor ridicate.

Decizia nu afectează zboruri importante, ci zboruri locale operate de avioane precum Bombardier CRJ, care pot să decoleze doar când temperaturile sunt sub 48 de grade Celsius.

Aeronave mai mari precum Boeing 747s și modele Airbus nu au fost afectate de valul de căldură din Phoenix, căci pot să opereze fără probleme până la aproximativ 53 de grade Celsius.

Avioanele nu pot să decoleze când temperaturile sunt prea ridicate, deoarece densitatea aerului este mai mică. Această problemă cunoscută a fost semnalată și într-un raport al Organizației Internaționale a Aviației Civile (ICAO), care a atras atenția că temperaturile mai ridicate, provocate de încălzirea globală, ar putea să aiibă consecințe grave asupra performanțelor avioanelor.

De altfel, aceste probleme sunt motivul pentru care multe țări din Orientul Mijlociu tind să programeze zboruri pe distanță lungă seara sau în timpul nopții, când temperaturile sunt mai scăzuate.

Close
Închide
  Close