Este vorba despre publicaţia „Viaţa Sindicală” care dezbate pe toate părţile marile realizări de după naţionalizarea fabricilor, eveniment care a avut loc la 11 iunie 1948. Printre altele, se subliniază cât de mult a crescut producţia în uzinele pe care comuniştii tocmai le confiscaseră de la patroni şi cât de entuziast lucra întreaga clasă muncitoare. Exemplu de articol: „La fabrica de zahăr
În fine, ziarul cu pricina, găsit întâmplător de un muncitor în golul format la îmbinarea zidurilor clădirii aflate în consolidare, afăcut vâlvă pe şantier. „Am văzut hâtia băgată în crăpătură şi am fost curios să văd ce este. Am văzut că e un ziar vechi şi l-am dus la conducerea şantierului. Apoi am aflat că are 63 de ani şi m-a uimit cât de bine s-a păstrat. Aproape tot şantierul l-a pipăit să vadă cum arată o hârtie veche de mai bine de jumătate de secol”, ne-a spus Nicolae Tatoiu, de 52 de ani, constructorul care a găsit ziarul.
Clădirea aflată în consolidare a fost ridicată în timpul celui de-al doilea război mondial, pe vremea când nu se foloseau standardele antiseismice de astăzi. Deşi a trecut prin mai multe cutremure, inclusiv cel din 1977, clădirea a rămas în picioare, dar are nevoie acum de „întăriri”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro