De Daniel Ionașcu,

Potrivit datelor consultate de Libertatea, valoarea de pe bursa de la New York a Dell Techologies este acum de 33 de miliarde de dolari, iar cea a HP Inc se ridică la 24,73 miliarde.

Zoom a crescut furtunos pe bursă, după ce numărul utilizatorilor săi a crescut masiv în pandemie. Dacă în decembrie compania avea 10 milioane de utilizatori, acum are peste 300 de milioane.

Pe de altă parte, HP și Dell au venituri de miliarde. HP a raportat pe tot anul 2019 venituri de 58,8 miliarde de dolari și un profit net de 4,7 miliarde de dolari.

Dincolo, Dell anunța pe tot anul 2019, Dell a avut venituri de 92,2 miliarde de dolari și un câștig net de 5,5 miliarde.

HP este al doilea producător de calculatoare din lume după livrări, în urma Lenovo, iar Dell este al treilea la nivel mondial.

Platforma Zoom, folosită în educația online

Spre comparație, Zoom a câștigat pe ultimul an fiscal, încheiat în martie, suma de 622,7 milioane de dolari și un profit net de 21,7 milioane.

Platforma Zoom este foarte populară pentru derularea orelor online acasă, însă mai nou au fost descoperite probleme de securitate, iar o serie de companii și autorități au interzis folosirea sa.

Concurență imensă

Deși foarte popular pe perioada pandemiei, Zoom concurează cu alți giganți IT în domeniul softurilor pentru teleconferințe: Cisco webEx are 324 milioane de utilizatori, Google Meet a depășit 100 de milioane, în vreme ce Microsoft deține Teams (75 milioane) și Skype (300 de milioane).

De asemenea, Facebook s-a lansat de curând în domeniul, cu ajutorul Messenger Rooms.

Citeşte şi:

Un anticorp uman contra SARS poate deține cheia pentru tratarea coronavirusului 

Sub pretextul luptei cu evaziunea, un proiect de lege aflat în Parlament poate duce la scumpirea carburanților și închiderea a 900 de companii

Ce le transmite șeful DNA lui Raed Arafat și lui Streinu-Cercel: ”Facem cercetările după lege și nu după îndemnul persoanelor publice”. El cere Guvernului 195 de posturi noi

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.