UPDATE | Bacteria E.coli a omorât un copil. Alți 13 sunt internați în stare gravă la Spitalul „Marie Curie” din Capitală

10 februarie 2016 10:42

UPDATE: 14:37 Prefectul Mihail Oprescu a convocat, miercuri, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cazul copiilor din județul Argeș infectați cu bacteria Escherichia coli, internați în prezent la Spitalul de Copii „Marie Curie” din București.

UPDATE: 14:20 Toți copii din Arges, cu vârste de până la 2 ani, vor fi vizitați de medicul de familie pentru controale. Deja 13 copii infectați cu bacteria Escherichia coli se află internați la Spitalul de Copii „Marie Curie” din București.

Șase copii infectați cu bacteria Escherichia coli se află internați la Spitalul de Copii „Marie Curie” din București, toți prezentând sindrom hemolitic-uremic, au declarat, miercuri, pentru Agerpres, surse medicale. Cinci din cei șase copii, cu vârste până la trei ani și doua luni, sunt din județul Argeș, iar unul este din București. Un alt copil a murit în urma complicațiilor date de infecția produsă de bacterie.

„Copiii au fost internați la „Marie Curie” începând de la finalul lunii ianuarie până pe 7 februarie. Toți prezintă sindrom hemolitic-uremic. Unii sunt stabilizați, alții sunt în stare mai gravă. Nu sunt foarte bine. Trei dintre ei sunt dializați în permanență”, au afirmat sursele citate.

Ultimul caz înregistrat în Argeș este cel al unui copil în vârstă de opt luni, care a fost transportat marți cu un elicopter SMURD la București. Potrivit medicilor de la Spitalul de Pediatrie din Pitești, în momentul transferului, era conștient și echilibrat hemodinamic.

Directorul medical al Spitalului de Pediatrie Pitești, medicul Dana Toader, a confirmat că în ultima perioadă trei copii din Argeș, toti cu vârsta sub un an, au prezentat simptome similare și au fost transferați la București, unde li s-a pus diagnosticul de sindrom hemolitic uremic, boala care cauzează insuficiență renală acută. Șefa Direcției de Sănătate Publică Argeș, medicul Sorina Hontaru, a anunțat că a fost deschisă o anchetă epidemiologică pentru a se stabili sursele infecției.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro