MENIU CAUTĂ
11 Aug. 2018 22:20

Câţi bani a cheltuit Jandarmeria pe muniţie în ultimii ani

Distribuie

Muniția din care Jandarmeria Română a folosit vineri seară ne-a costat pe toți 13 milioane de lei. Atât valorează contractele-cadru de achiziție, semnate în 2015, scrie riseproject.ro. Cel care a onorat contractul este un afacerist amendat în trecut pentru trucarea unor licitații cu armament.

Dinu Solojan, patronul firmei (Transcarpat Sportours Internațional) care înarmeaza Jandarmeria, se apara cu retorica PSD: ar fi victima unui complot coordonat de SRI pentru a-i defavoriza compania în beneficiul străinilor.

Potrivit riseproject.ro, mai mult de 4,3 milioane de lei dintr-un prim contract, s-a dus către SRL-ul, Transcarpat Sportours International.

Al doilea contract-cadru, în valoare de peste 8,1 milioane de lei, se duce în totalitate către Transcarpat pentru „Achiziția anumitor categorii de muniții – „Cartuș cal. 7,65 x 17 mm', „Cartuș cal. 9 x 18 mm' și „Cartuș cal. 9 x 19 mm''.

Firma, cu sediul într-un apartament din Sectorul 2, s-a mai angajat ca să furnizeze Jandarmeriei „cartușe 38 mm ILF', adică dispozitive iritante, lacrimogene și fumigene.

SRL-ul a fost înființat în 2003 si e controlat azi de Dinu Solojan (70% din participatii) și de Bogdan Diaconu (20%).

Transcarpat s-a axat de la început pe afaceri cu muniții și armament. În 2013, la 10 ani de activitate, firma a fost amendat de Consiliul Concurenței alaturi de alte trei companii (J.P. Sauer & Sohn din Germania, San Swiss Arms din Elveția și Brugger & Thomet din Elveția).

Dinu Solojan nu a putut fi contactat până la ora publicării, dar am vorbit cu asociatul său minoritar, Bogdan Diaconu.

Nu vă pot spune exact ce s-a folosit aseară. Nu avem idee cum folosesc ei echipamentele de la noi, nu avem competență pe parte operațională', a declarat riseproject.ro Bogdan Diaconu.


Editorial al lui Cătălin Tolontan: 'Gazele jandarmilor vor aduce mâine de două ori mai mulți oameni în stradă!'

Război de stradă între jandarmi și huligani, în Piața Victoriei. 452 de persoane rănite / VIDEO&FOTO

VIDEO/Finalul celui mai violent miting din România ultimilor ani. Protestatarii 'înarmați' cu mânuși de plastic și saci au strâns gunoaiele din Piața Victoriei

Loading...
Comentarii